Diet & Normal Krakk Color

April 14

Krakk kommer i en rekke farger, ifølge Michael Picco, MD av Mayo Clinic. Endringer i avføringen farge kan være forårsaket av medisiner, kosttilskudd endringer eller medisinske problemer. Fargen er også påvirket av mengden av galle i avføringen. Denne væsken er ansvarlig for bearbeider fett i kroppen og blir kjemisk forandret av enzymene i næringsmidler. Men det er årsaker til å bli skremt av avføringen farge.

grønn Krakk

Når avføringen er grønn, er maten beveger seg svært raskt gjennom tarmen, noe som betyr at maten ikke har tid til å bryte ned. Matvarer som kan forårsake grønn avføring inkluderer grønne bladgrønnsaker og kosttilskudd som jern, ifølge Mayo Clinic. Grønn avføring løser som regel på egen hånd og legehjelp ikke er vanligvis nødvendig.

hvit Krakk

Hvis det er en hindring i tarmkanalen mens fordøye, kan hvitt eller leire-farget avføring forekomme. Medisiner som Pepto Bismol og medikamenter for diaré kan føre til denne typen avføring, ifølge Mayo Clinic. Dette problemet løser vanligvis på egen hånd, og legehjelp er vanligvis ikke nødvendig.

Gul eller illeluktende avføring

Dersom det er for mye fett i avføringen, kan det bli fettete i utseende, gul og lukter dårlig. Dette kan være et tegn på et problem med absorpsjon i fordøyelseskanalen, som cøliaki, ifølge Mayo Clinic. I disse tilfellene er det viktig å kontakte legen din for en vurdering.

svart Krakk

Svart avføring kan være et tegn på gastrointestinal blødning. Men dette kan også være forårsaket av kosttilskudd eller Pepto Bismol. Ta kontakt med legen din dersom avføringen er svart i fargen.

Bright Red Krakk

Bright rød avføring kan indikere blødning i tarmen, ifølge Mayo Clinic. Men det kan også være forårsaket av matvarer som rødbeter, tyttebær eller drikke Kool-Aid. Ta kontakt med legen din for å utelukke helsemessige komplikasjoner.