Kosttilskudd restriksjoner med nyresvikt

November 6

Kosttilskudd restriksjoner med nyresvikt


Kronisk nyresykdom, også kjent som kronisk nyresvikt, er en progressiv forverring av nyrefunksjonen som til slutt kan kreve dialyse eller transplantasjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Hvis du eller en du er glad lider av kronisk nyresvikt, vil legen pålegge en rekke kosttilskudd restriksjoner for å minimere symptomene på sykdommen.

Hvorfor Restriksjoner?

Nyrene er ansvarlig for å behandle omtrent 200 liter blod hver dag for å filtrere ut omtrent to liter overflødig vann og avfall, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC). De kosttilskudd restriksjoner som er pålagt på pasienter med kronisk nyresvikt er utformet for å redusere belastningen av nyrene og for å eliminere stoffer som kan forverre tilstanden din. Vanligvis begrenset er det daglige inntaket av protein, natrium, fosfor og kalium, ifølge NKUDIC.

Cutting Tilbake Protein

Den typiske diett for kronisk nyresykdom innebærer en reduksjon i inntak av protein, selv om graden av at reduksjonen er fortsatt et spørsmål om debatt blant medisinske fagfolk. The Merck håndbøker antyder at en grense på 0,8 gram protein for hvert kilogram (omtrent 2,2 pounds) av kroppsvekt er et trygt nivå at de fleste pasienter kan tolerere. Dette betyr at du bør ikke ha mer enn 54,5 gram protein daglig hvis du veier 150 pounds eller 65,5 gram hvis du veier 180 pounds. Begrunnelsen for en nedskjæring på protein er vanskelig at svekket nyrer har i å skille protein fra avfall.

Natrium, kalium og fosfor

Skytende natrium fører kroppen din til å beholde væske, og dermed øke blodtrykket. For å redusere belastningen på nyrene og unngå høyt blodtrykk, spiser ikke mer enn 2000 mg natrium daglig, ifølge Merck Manuals. Dette er mindre enn en teskje bordsalt. Unngå mat med høye nivåer av kalium og fosfat, selv om spesifikke begrensninger er vanligvis ikke nødvendig før pasienten kommer inn sluttstadiet nyresvikt. Legen din vil overvåke nivåene av disse næringsstoffene for å sikre at inntaket er innenfor et område som ikke utgjør noen ekstra byrde på nyrene.

kosttilskudd

Avhengig av graden av restriksjoner i kostholdet ditt, kan det være nødvendig å få noen av de næringsstoffene kroppen din trenger fra kosttilskudd. De fleste pasienter med kronisk nyresvikt ta et vannløselig vitamin / mineral pille hver dag. Ifølge MedlinePlus, er legen din trolig til å henvise deg til en registrert dietetiker å trene nærmere på begge kosttilskudd restriksjoner og næringstilskudd som er skreddersydd til dine spesifikke behov.