Retningslinjer Brennbart materiale Lagring

September 11

Brennbare væsker og materialer er ofte funnet i arbeidsplasser og laboratorier. Lagring av slike materialer kan bety forskjellen mellom en ulykke blir inneholdt og en vende inn et raskt sprer brannen. Derfor lanserer National Fire Protection Association retningslinjer hver årene spesifikke sikkerhetsrutiner ved lagring av brennbare materialer. Disse retningslinjene er tilgjengelig for enkeltpersoner og bedrifter til å finne ut hva mengden av brennbare materialer de kan trygt lagre og hva slags brennbart materiale kan oppbevares ved sine anlegg.

NFPA Lagring Kategorier

NFPA bryter brannfarlige materialer ned i kategorier for å hjelpe folk bestemme hvilke materialer kan trygt lagres i hvilke typer anlegg. Klasse IA brennbare materialer som etyleter har et flammepunkt på 73 grader Fahrenheit, og kok under 100 grader. Materialer som benzen er klasse IB materialer, og har et flammepunkt på 73 grader, men koke over 100 grader. Materialer som anses klasse IC har et kokepunkt under 100 grader, men et flammepunkt på over 73. klasse II, IIIA og IIIB materialer er alt brennbart på eller over 100F, 140F og 200F, henholdsvis.

Lagring av materialer

Ulike retningslinjer diktere hva brennbart materiale kan oppbevares i anlegg av ulike typer og størrelser, og slike anlegg er også ansvarlig for å følge flere lokale og nasjonale forskrifter. For eksempel er laboratorier lov til å lagre opp til 10 liter brennbare materialer, med alle klassifikasjoner kombinert i glassflasker som er lagret på hyller. Hvis disse brennbart materiale er lagret i godkjente sikkerhetsbokser, er laboratorier tillates ikke mer enn 25 liter brennbare materialer. De er utstyrt med sikkerhetsskap, langt den sikreste måten å oppbevare brennbare materialer, kan ha opp til 60 liter som er lagret i anlegget.

Koder og standarder

Selv om disse retningslinjene gjelder for mange typer anlegg, er koder og standarder under hvilke spesielle organisasjoner, laboratorier eller selskaper kan falle regulert av en rekke NFPA regler. Disse inkluderer anbefalinger for brannvesen, standarder for lav, middels og høy utvidelse skum, standarder for steder så variert som renseritjenester og hangarer, og selv regler for modell Rakettene. Disse standardene og koder kan søkes på NFPA nettsted for å sikre samsvar med nasjonale bestemmelser. Mens eksisterer disse retningslinjene for å unngå brannfare, må de følges i tillegg til lokale, statlige og andre føderale retningslinjer for å sikre at brennbare materialer holdes og lagres riktig og trygt.