Hvordan håndtere automatiske negative tanker

October 3

Hvordan håndtere automatiske negative tanker


Automatiske negative tanker også kjent som maur, vil påvirke nesten alle aspekter av livet ditt å gjøre selv de enkleste oppgaver eller hendelser frustrerende og vanskelig å håndtere. Automatiske negative tanker vanligvis stammer fra negative erfaringer i det siste og er forbundet med angst og panikklidelser. Disse negative tankene komme plutselig, derav tittelen automatisk, uten noen sett trigger og er nesten umulig å unngå. Det eneste du kan gjøre er å lære å takle disse tankene når de oppstår.

Bruksanvisning

1 Godta de automatiske negative tanker som de oppstår, erkjenner dem for hva de er og erkjenne at de er ute av kontroll. Akseptere disse tankene er ofte det første skrittet for å lære å håndtere dem.

2 Skriv ned de automatiske negative tanker i en dagbok, med en penn og papir eller på datamaskinen. Hver gang en ANT oppstår, skriv det ned så detaljert som mulig. Inkluder tanken selv, dag og tidspunkt på dagen, hva du gjorde eller tenker på før tanken og eventuelle andre ting du kan inkludere. Se tilbake på denne journalen ofte å finne et mønster i disse negative tanker og muligens en utløser.

3 Skift fokus fra de negative tankene til de positive. I enhver tanke eller situasjon, vil du være i stand til å finne en positiv. Hvis du får klar for arbeid utløste en negativ tanke om å bli oppsagt, kan du prøve å finne det positive i det. Det kan være at du ikke liker jobben din og vil ha muligheten til å finne din lidenskap, eller rett og slett en god motivator for å finne en mer passende jobb. Fortell deg selv selv om du gjorde få sparken (om det er realistisk eller ikke) at det vil gi deg muligheten til å finne noe bedre.

4 Skille mellom de automatiske negative tanker og virkelighet. Mange av disse negative tanker er utløst av situasjoner som ikke er realistisk, men tankene går automatisk til den verst tenkelige scenario som et resultat av din angstlidelse. Kjemp dette ved å minne deg selv at det er ikke logisk, og refokusere hjernen din til å tenke på årsakene til at disse tankene ikke er realistisk for din nåværende situasjon.

5 Søk hjelp fra en medisinsk faglig som spesialiserer seg på angst og andre psykiske lidelser. Automatiske negative tanker kan være et resultat av en lidelse som kan behandles med terapi og medisiner. Vedvarende negative tanker kan også føre til depresjon, så det er viktig å konsultere legen din.