Hvordan bistå med et bekken

April 8

Hvordan bistå med et bekken


Portable toaletter, kjent som bekken, blir brukt til å hjelpe pasienter med bevegelseshemninger som ikke klarer å nå et toalett anlegg. Folk som kan kreve hjelp med et bekken inkluderer lammet og eldre. De mest brukte moderne bekken kalles "ergonomiske" bekken. I motsetning til eldre modeller, som er laget av metall, ergonomiske bekken er mindre og laget av plast. De gir mer privatliv for pasienten med funksjonen av en uttrekkbar håndtak for avhending.

Bruksanvisning

1 Vask hendene grundig og sette på et par av steriliserte latekshansker.

2 Varm opp bekken i varmt vann og tørk den av med en engangs papirhåndkle. Plasser et toalettsete papirdekselet på bekken.

3 Hev eller nivå pasientens seng etter behov. Dette vil avhenge av komfort for pasienten.

4 Trekk tilbake luken til sengs. Fjern eventuelle støtte puter og senk knelist. Løft pasientens pyjamas jakke over midjen.

5 Be pasienten om å rulle til nær siden av sengen. Plasser bekken ved siden av pasientens rumpe, og hjelpe pasienten med å rulle tilbake på bekken. Sjekk posisjonen til bekken og foreta eventuelle nødvendige justeringer.

6 Løft hodet av pasientens seng å tillate dem å sitte opp. Gi toalettpapir og en signalkabel i pasientens rekkevidde. Tillat hennes privatliv, med mindre pasienten krever konstant assistanse.

7 Ta med en vedovn til pasienten etter å ha blitt signalisert at han er ferdig.

8 Fjern bekken ved å instruere og hjelpe pasienten med å rulle til hennes side. Rens pasientens anal området med en engangs håndkle med varmt vann og såpe. Tørk pasienten grundig.

9 Rull pasienten tilbake igjen og hjelpe ham med å justere sin pyjamas jakke og sengetøy. Juster pasientens seng i henhold til hans komfort.

10 Kast fra bekken i et skittent sengetøy kurv og rengjør bekken grundig.