Kneprotesekirurgi for kvinner

February 4

The Arthritis Foundation rapporterer at kvinner får nesten to tredjedeler av kneet erstatning kirurgi i USA. Prosedyren er en vanlig operasjon som innebærer å sette inn en protese stykke å erstatte en slitt eller skadet kneet, men kvinner har også en tendens til å utsette kneet erstatning kirurgi før de blir mer komplisert. Ved å vente til de ikke lenger kan stå smerten, kvinner er i faresonen for ytterligere komplikasjoner som kan påvirke deres mobilitet permanent.

Alder

Osteoporose hos kvinner over 50 er en av de viktigste årsakene til kneproblemer.

livsstil

Mange kvinner justere sine aktiviteter i stedet for å få en kneoperasjon og mange leger støtter denne behandlingen. Men med nye kirurgiske metoder som øker suksessen av prosedyrene, bør kvinner vurdere kirurgi ved utbruddet av smerte i stedet for å vente for å opprettholde sin nåværende aktivitetsnivå.

komplikasjoner

Med riktig fysioterapi etter operasjonen, de fleste kvinner kommer tilbake til samme eller bedre nivå av aktiviteter med noen restriksjoner.

kosmetikk

Mange kvinner er bekymret for arrdannelse fra kirurgi, men huden grafts kan lett reparere uleget arr, og etterlater liten eller ingen varige merker fra prosedyren.

Størrelse

Kvinners anatomi er mindre enn menn, og de krever ofte skreddersydd kne reservedeler til å passe skikkelig. Sørg for at legen måler du for en god passform.