Hvor lenge kan azelainsyre brukes?

September 1

Hvor lenge kan azelainsyre brukes?

Hva er azelainsyre?

Azelainsyre er en type av en karboksylsyre, en familie av organiske syrer som brukes i mange typer topiske medisiner. Det finnes naturlig i korn som hvete, rug eller bygg. Det er også produsert som avfall ved en type encellede gjær som vanligvis lever på menneskelig hud. Som et resultat av sin svært milde egenskaper, er det som vanligvis brukes i aktuell kremer og geleer for folk med fet hud.

Hva er azelainsyre brukes til?

Azelainsyre brukes primært for hudsykdommer. Det er først og fremst brukes i kremform til naturlig behandle akne og rosacea, en hud lidelse som fører til et rødt utslett og humper langs pannen, nese, kinn og hake. Selv om det ikke er blitt bevist av FDA, er det antatt at azalaic syre gel er i stand til å forebygge hårtap. Dette skyldes at det er i stand til å hemme produksjonen av 5-alfa-reduktase i huden, et enzym som er positivt korrelert med nærværet av høye konsentrasjoner av dihydrotestosteron, eller DHT. For de som ikke kjenner sin historie, har høye konsentrasjoner av DHT vist seg å være den ledende årsaken til hårtap hos menn og kvinner.

Hvor lenge kan du bruke det?

Det finnes et stort antall bivirkninger assosiert med azelainsyre bruk. Disse er alle mindre problemer som prikking, rødhet, kløe og svie. Merkelig nok det ikke er foreslått at du slutte å bruke den med mindre du får en allergisk reaksjon, er gravid eller ammende. Hvis en umiddelbar negativ reaksjon ikke er erfaren, så er det sannsynlig vil ikke skje i det hele tatt. Dette er ikke en kontrollert stoff, og kan brukes to ganger daglig så lenge man ønsker uten noen forventet farer. Det er foreslått at det kan brukes i minst fire uker før resultater kan forventes.