Mat Diabetikere bør spise

February 25

Den diabetiker mat pyramide viser nøyaktig hva diabetikere bør spise samt riktig mengde porsjoner. Den diabetiker mat pyramide skiller seg fra den vanlige maten pyramide. Matvarer er basert på deres karbohydrat og proteininnhold, samt parti. Det er viktig at diabetikere får riktig mengde karbohydrater i løpet av dagen for å holde blodsukkeret fra svingende opp og ned.

Korn og stivelsesholdige grønnsaker

Diabetikere trenger karbohydrater for å opprettholde blodsukkeret i blodet. Spis seks til elleve porsjoner om dagen av korn og stivelse. Vær forsiktig, men når du velger hva du skal spise. Hold deg unna produkter som består av bearbeidet hvitt mel. De fleste bearbeidet hvitt mel inneholder ekstra sukker. Velg hele korn matvarer som brun ris, hele korn havre eller havregryn, vill ris, hel rug og popcorn. Spis stivelsesholdige grønnsaker som inneholder ikke tilsatt fett, sukker og natrium, for eksempel grønne erter, squash, mais og mest tørkede bønner. Under måltider, bør tallerkenen din består av 3/4 til 1 kopp en stivelsesholdige grønnsaker; denne delen er viktig for å hindre at blodsukkeret stiger.

Ikke-stivelsesholdige grønnsaker

Grønnsaker inneholder en rekke vitaminer og mineraler, de er lite fett og er en god kilde til fiber. Non-stivelsesholdige grønnsaker er også lav i karbohydrater, så diabetikere kan spise mye av dem. Spis tre til fem porsjoner av ikke-stivelsesholdige grønnsaker om dagen, som salat, rosenkål, tomater, gulrøtter og brokkoli. Det beste er å spise ferske grønnsaker. Når du velger hermetisert grønnsaker, velge alternativer som er lav i natrium. Når festeplate, bør den inneholde 1/2 kopp kokte grønnsaker eller en kopp rå grønnsaker.

frukt

Diabetikere bør inkludere frukt i kostholdet sitt også. Frukt har ikke bare vitaminer og mineraler, men søtsmaken kan hjelpe dempe sukker cravings. Alltid prøve og spise frisk frukt. Hvis du spiser hermetisert frukt, sørg for at de er dynket i fruktjuice eller lys sirup. Spis to til fire porsjoner frukt om dagen.

Kjøtt

Kjøtt er en viktig kilde til protein. En fjerdedel av tallerkenen din bør bestå av et magert kjøtt. Hold deg til kjøtt som beinfri skinn kyllingbryst, svinekjøtt loin, fisk og magert kjøtt. Hvis kjøttet har ekstra fett, kuttet fettet bort. Unngå steking kjøtt i olje og mel, som de inneholder mye fett og sukker, og kan øke blodsukkernivået. Unngå ulmende kjøtt i sauser, som de ofte inneholder ekstra sukker. I stedet bruker krydder til smaken din kjøtt og koke, bake eller grill den. Begrens kjøtt inntaket til 2 til 5 oz. hvert måltid.