Hvordan Forskjellige typer Hydrocephalus

April 3

"Hydro" betyr vann og "cephalus" betyr hodet; helt korrekt Hydrocephalus er også kalt vann på hjernen. Fluidet er faktisk ikke er vann, er det cerebrospinalvæske eller CSF. Det er en klar væske som omgir både i hjernen og ryggmargen. I sjeldne tilfeller kirurgi er utført for å løse problemet, men for det meste folk som lider av denne tilstanden er nødt til å få en shunt satt inn for å holde væske drenering riktig.

Bruksanvisning

1 Finn ut om årsaken er medfødt. Medfødt hydrocephalus er til stede når et barn blir født, og er forårsaket på grunn av noe som skjedde mens barnet var å utvikle i livmoren. Det kan også være på grunn av genetikk. Du kan fortelle om et spedbarn har hydrocephalus hvis hodet øker i størrelse, hvis de har oppkast, irritabilitet, søvnighet, og merkelige øyne.

2 Finn ut om årsaken er ervervet. Denne typen kan påvirke folk i alle aldre. Det oppstår vanligvis på grunn av en skade eller annen sykdom. Du kan se om en voksen har fått hydrocephalus av hodepine, oppkast, slapphet, irritabilitet, tåkesyn, tap av koordinasjonsevne, hukommelsestap, humørsvingninger, og selv urininkontinens.

3 Finn ut om hydrocephalus er ex-vakuum. Denne typen oppstår når en pasient har hatt slag eller alvorlig skade på hjernen. Med de type hydrocephalus hjernen kan faktisk krympe. Symptomene inkluderer: hodepine, oppkast, slapphet, irritabilitet, tåkesyn, tap av koordinasjonsevne, hukommelsestap, humørsvingninger, og til og med urininkontinens.

4 Finn ut om hydrocephalus er normalt trykk. Denne typen er den vanligste typen som finnes hos eldre pasienter, selv om det kan skje med hvem som helst. Det er flere måter man kan få denne typen hydrocephalus. Noen av disse metoder er komplikasjonen fra en siste operasjon, en type infeksjon, en tumor, en slags hodetraumer, en subarachnoid blødning, eller en ukjent årsak.

Hint

  • Hvis du opplever noen av disse symptomene bør du oppsøke lege med en gang. Du trenger en CT eller MR for å finne ut om du har hydrocephalus.
  • Shunter er ikke perfekt og må skiftes flere ganger. Du bør diskutere dette med legen din.