Hvorfor Unngå Soya Produkter?

May 7

Hvorfor Unngå Soya Produkter?


Soya produkter, slik som tofu og soyamelk, har blitt standard kjøtt erstatninger for mange personer som følger et vegetarisk kosthold. Flere kliniske studier har imidlertid vist at soya kan ha noen uønskede bivirkninger som bør vurderes av de som får i denne maten på en jevnlig basis.

Historie

Soya har vært brukt i Asia som mat avling i tusenvis av år. Nylig har soyaprodukter kom inn i vestlig kosthold, og mye av dagens soyabønneproduksjonen i USA er genmodifisert av store landbruks selskaper.

Brain Function

En studie publisert i Journal of American College of Nutrition i 2000 av Lon R. Hvit, MD, og ​​et team av forskere funnet ut at høy soya forbruket i midlife årene var assosiert med hjerne atrofi og kognitiv svikt senere i livet.

Kreft

En studie publisert i tidsskriftet Cancer Research i september 1997 av Chinthalapally V. Rao og et team av forskere funnet ut at et sammensatt i soya kalt genistein, som har fått oppmerksomhet for sin helsemessige fordeler, forbedret svulstdannelse i tilfeller av tykktarmskreft.

Thyroid Disorders

Soya er en felles base for morsmelk-erstatning morsmelkerstatninger. En studie publisert i Journal of American College of Nutrition i 1990 av P. Fort og et team av forskere funnet ut at barn som fikk soya-baserte formler tidlig i livet hadde en høyere forekomst av autoimmun thyroid sykdom sammenlignet med barn som ammes .

betraktninger

Soya produkter har også blitt funnet i kliniske studier for å være gunstig for helsen. For eksempel, den nevnte tykktarmskreft studie også funnet at genistein kan være i stand til å hemme veksten av andre typer kreft.