Glenohumeral degenerative joint sykdom

December 26

Glenohumeral degenerative joint sykdom (GDJD) er en tilstand som påvirker skulderen, og er også kjent som slitasjegikt i skulderen. Ifølge Mayo Clinic, er det den vanligste formen for leddgikt.

årsaker

GDJD er forårsaket når brusk i skulderen er slitt ned i midten, slik kontakt mellom knoklene i skulderen, noe som vanligvis fører til benete utvekster som kalles osteofytter. Det er vanligvis ses hos eldre pasienter, men kan være et resultat av traumer til skulderen også.

symptomer

Symptomer på GDJD generelt omfatter ømhet og smerter i skulderen som forverres ved aktivitet. Bony klumper kan være synlig under huden, og det kan være hevelse på stedet av leddet. Det kan være en knirkende eller sukk støy når skulderen dreies, så vel.

Diagnose

Vanligvis en lege vil diagnostisere GDJD ved å ta en historie av problemet, gjennomfører en grundig medisinsk eksamen og ta røntgen av det berørte området. Osteophytes er generelt klart til stede, så er det tomme rommet som indikerer mangler brusk.

Behandling

Konservativ behandling for GDJD inkluderer bruk av anti-inflammatorisk narkotika, range-of-motion øvelser, og noen ganger kortikosteroid injeksjoner. Hvis konservativ behandling er ineffektiv, kan kirurgisk inngrep være berettiget og er vanlig.

Prognose

GDJD er meget vanlig, og behandling er vanligvis vellykket. De fleste pasienter kan gå tilbake til høyere nivåer av aktivitet med liten bekymring etter konservativ behandling. Hvis pasientene velger å gjennomgå en operasjon, nyere kirurgiske teknikker gjør det sannsynlig at pasienten vil komme seg helt.