Matvarer med konjugert linolsyre

November 25

Konjugert linolsyre (CLA) er en nylig oppdaget essensiell fettsyre. Det er en "god" fett, som olivenolje. Det har flere helsemessige fordeler for mennesker. Det kan senke kolesterolet, øker insulinproduksjonen hos diabetikere, bidra til vekttap ved å påskynde stoffskiftet, og har kreft-bekjempelse egenskaper. CLA kan ikke produseres i kroppen vår, men vi kan få det fra flere lett tilgjengelige matkilder.

Storfekjøtt

CLA naturlig forekommer i høye nivåer i storfekjøtt. En studie utført av Dairy Fôr Research Center i Madison, Wisconsin, fant at gress-matet biff hadde 500 prosent høyere nivåer av CLA i melken enn disse kyrne som ble matet bare korn. Grass-matet biff er tilgjengelig på noen supermarkeder, de fleste slaktere og en rekke helsekostbutikker. Det vil bli merket som gress-matet sted på etiketten.

Lam

Biff inneholder mer CLA, men lam tilbyr et annet alternativ. En studie publisert i Journal of Nutrition utført av Institutt for Human Nutrition ved Ohio State University funnet ut at ved å supplere lam "dietter med safranolje, lammene hadde høyere nivåer av CLA da behandlet for kjøtt. Noen Gård tok varsel og begynner å heve sine lam og sauer på en diett som inneholder safflower olje. Disse produktene bør snart være tilgjengelig, og produsenten vil annonsere på etiketten om inkludering av safflower olje i dyrenes diett.

Melk

Melk er en rik kilde for CLA, fordi den inneholder vaccenic syre, som er forløperen til CLA. Kroppen omdanner vaccenic syre til CLA under fordøyelsen. Jo høyere prosentandelen av melkefett, jo mer vaccenic syre i melken. Det betyr at kroppen din vil konvertere mer vaccenic syre til et høyere nivå av CLA. Oppvarming under pasteurisering kan ødelegge vaccenic syre, så det er fordelaktig å drikke upasteurisert melk for å bevare den CLA-forløperen. Det er ulovlig i enkelte stater å kjøpe eller selge upasteurisert melk, så sjekk lovene i ditt område.