Body Detox bivirkninger

November 30

Avgiftning metoder som faste og rensing brukes til å gjenvinne helse og øke vitalitet. Men før du begynner på et detox program, bør du være klar over de mulige bivirkninger forbundet med rensing. Husk at selv om disse bivirkningene kan være ubehagelige, de er bare midlertidig, og er et tegn på at giftstoffer blir frigjort fra kroppen.

tarm endringer

Den primære bivirkning av faste og rensing er endringer i avføringsmønster. Noen kan oppleve økt avføring og selv hyppig løs avføring. Andre kan finne avføring opphøre helt i løpet av en rens. Hvis dette er tilfelle, kan colonics eller natur klyster være nødvendig. Legge til rensing urter som Cascara Sagrada bidrar også til å stimulere trege tarmer.

Vanligvis, men de fleste individer opplever mer hyppige turer på do. Som giftstoffer slippes ut i blodet, vil nyrene og tarmene begynner å skille ut mer avfall. Selv om dette kan være litt upraktisk, det er en nødvendig del av renselsesprosess.

hodepine

Hodepine er den nest hyppigste bivirkningen av en detox. Disse kan variere fra mild til alvorlig og kan vare i flere timer eller dager, avhengig av graden av toksisitet. Hodepinen kan rett og slett være et resultat av sult, eller de kan tyde på dehydrering. Det er viktig å drikke rikelig med væske, spesielt renset vann, gjennom en rens. Drikker juice som er høy i elektrolytter, så appelsinjuice, kan bidra til å lette hodepine som følge av lave elektrolyttnivåer og mild dehydrering.

Felles og muskelsmerter

Stive ledd og ømme muskler er faktisk ett tegn på at kroppen er i behov av avgiftning. Under en rens, kan disse symptomene i utgangspunktet bli forverret av faste og virkningene av giftstoffer blir utgitt. Det er viktig å drikke rikelig med vann i løpet av denne tiden. Fordøyelsesenzymer, spesielt bromelain, kan bidra til å lette betennelser som forårsaker ledd- og muskelsmerter. Etter de fleste detox-programmer, vil smerter i leddene reduseres, og bena vil være mer fleksibel og mobil.

søvnforstyrrelser

Mange som fort eller rense opplever forstyrrelser i søvnmønster. Disse kan omfatte mild søvnløshet, irritabilitet og til og med mareritt. Igjen, dette er alle et resultat av giftstoffer blir gitt ut i blodet. En annen beslektet bivirkning er mild depresjon. Husk at disse bivirkningene er forbigående og bør løse etter endt rens. Kosttilskudd som 5-HTP (hydroxytryptophan) bidra til å regulere hormoner i forbindelse med humørsvingninger og søvnmønster.

Den helbredende krise

Alle de ovennevnte symptomene er tegn på det som omtales som en "healing krise". Som kroppen frigjør giftstoffer som har vært lagret i lever, nyrer og fordøyelseskanalen, er det bundet til å være negative bivirkninger. Men med mindre de er alvorlig eller uutholdelig, er det viktig å holde seg med rensing diett og la avgiftning prosessen til slutt. Lett trening som gåing og yoga bidra til å flytte lymfe og hindre stagnasjon. Det er også viktig å få nok hvile i løpet av en rens, for å gi kroppen tid til å gro.