Forskjellen mellom smaksstoffer Oil & Essential Oil

August 1

Forskjellen mellom smaksstoffer Oil & Essential Oil


Gjennom historien har oljer fra planter blitt brukt for sine smakstilsetninger og medisinske egenskaper. Eteriske oljer blir vanligvis avledet fra planter ved hjelp av et kjemisk renseprosess som produserer konsentrerte mengder av den ønskede olje. Smaksoljer kan være fra naturlige kilder eller laget syntetisk for å forbedre smaken av matvarer. Mest vanlig er smaksoljer fortynnede konsentrasjoner av essensielle oljer.

Essensielle oljer

Eteriske oljer har vært brukt i riket av medisin og healing i mange år. Gamle egypterne har brukt eteriske oljer i balsameringsprosessen, samt for healing plager. Disse oljer er vanligvis en konsentrert form av flyktige oljer som finnes naturlig i planter. Ett særtrekk ved eteriske oljer er at de må være avledet fra naturlig forekommende kilde. Siden eteriske oljer er mer konsentrert, kan de forårsake hudreaksjoner og brukere bør være klar over advarslene knyttet til bestemte essensielle oljer.

smaks Oljer

Smaksoljer er egnet for konsum i mat for å forbedre en viss smak. De kan være laget av eteriske oljer eller syntetiske analoger. I hvert tilfelle, blir oljen vanligvis fortynnet til ca. 2 til 5 prosent av den opprinnelige konsentrasjon. Ved å bruke høyere konsentrasjoner av oljer plasserer dem i medisinsk kategorien fordi de er i høye nok konsentrasjoner til å ha en effekt på kroppen. Disse oljene frembringe den smak som trengs, men mengden av væske som må holdes på et minimum. Godteri å gjøre er et godt eksempel på denne siden mengden av vann tilsatt til blandingen kan endre egenskapene til det ferdige produktet.

Eteriske olje bruker

Essensielle oljer er vanligvis brukes i deres konsentrerte form for sine ulike kjemiske egenskaper. Carrier oljer brukes når en essensiell olje som skal brukes for huden siden ved hjelp av den rene essensielle oljen kan forårsake hudirritasjoner for enkelte mennesker. Disse oljene kan også brukes til kremer, leppepomader, rengjøringsmidler og massasjeoljer. Fortynninger av oljer er også brukt som dufter til parfymer.

Smaks olje bruker

Oljer som anvendes som smakstilsetninger er de som er ønskelig for å spise, oftest, smaker som etterligner de av frukt, kaffe eller mynte. Candy beslutningstakere og bakere bruker smakstilsetninger for å gi konfekt veldig sterke smaker, men noen ganger oljer er å foretrekke når du bruker sjokolade, fordi vannbaserte ekstrakter kan føre til at sjokolade for å gripe og endre tekstur.