Hvordan gjenkjenne symptomene på anoreksi

December 14

Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse som rammer om lag 10 prosent av tenåringene i dag. Hvis venstre ubehandlet kan det bli en langsiktig problem som kan strekke seg inn i voksenlivet, som fører til en levetid på helse og medisinske problemer.

Bruksanvisning

Leter etter symptomer

1 Se på matvaner av tenåringer. Mange blir altfor opptatt av kaloritelling og merking av matvarer. Mange tenåringer vil begynne å nekte å spise i det offentlige, og vil ofte leke med maten i stedet for å konsumere det.

2 Kontroller høyde og vekt forholdet mellom tenåringen i spørsmålet. Tenåringer som lider av anoreksi vil ha en kroppsvekt som er uforenlig med deres høyde, bygge og alder.

3 Se etter tegn på overdreven trening, mat begrensning og bruk av avføringsmidler i dagliglivet.

4 Snakk med personen som er involvert. Se om noen av de følgende er karakteristisk for tenåringer i spørsmålet: Har han rapporterer økt angst, spesielt rundt mat? Har hun forteller at hun savnet tre påfølgende menstruasjonsperioder? Er det tegn på en generell svakhet, kortpustethet eller sprø hud?

5 Søk profesjonell hjelp hvis de ovennevnte symptomene blir tydelige. Venstre ubehandlet anoreksi kan føre til krympet bein, mineral-tap, lav kroppstemperatur, uregelmessig hjerterytme, osteoporose og død.

Hint

  • Fremfor alt, hvis du har mistanke om anoreksi husk at den beste måten å hjelpe den lidende er å være støttende i å få henne profesjonell hjelp.
  • Anoreksi er en alvorlig sykdom som ikke vil gå bort av seg selv. Støttende profesjonell intervensjon er nødvendig.