Effekter av Bipolar lidelse om Family & Friends

February 2

Effekter av Bipolar lidelse om Family & Friends


Bipolar lidelse kan være en ødeleggende sykdom for lider. Ekstreme humørsvingninger og skiftende følelser er overveldende, også påvirker familie, venner og kollegaer som ønsker å hjelpe.

Bipolar lidelse Definisjon

Bipolar lidelse er en stemning lidelse der en person opplever episoder av mani og depresjon. Det finnes fire typer av bipolar lidelse: Bipolar I, Bipolar II, Bipolar NOS og Cyclothymic Disorder (en mildere form for bipolar lidelse).

symptomer

Under en manisk episode, kan en person oppleve hyperaktivitet, søvnløshet og racing tanker. Depressive symptomer er tretthet, følelse av verdiløshet, et tap av interesse i hobbyer og langvarig tristhet.

Familie

Ifølge en 2004 studie av Perlick, Rosenheck, et al, en person med bipolar lidelse har mer problemer med å følge behandlingen plan når deres omsorgsperson er stresset fra arbeider med kjæres bipolare symptomer.

Venner og kollegaer

Venner har en hard tid håndtere de ekstreme humørsvingninger; den varierende stemninger kan også smitte over på arbeidsplassen, påvirker jobbutførelse og medarbeidere.

Hva kan familie og venner gjør?

Bipolar lidelse er vanskelig å diagnostisere, fordi symptomene overlapper med andre psykiske lidelser. Være støttende og omsorgsfull, lese om bipolar lidelse for å forstå mer om sykdommen.

advarsler

Hvis du eller noen du er glad erfaringer overveldende tanker om døden eller selvmord, søke hjelp umiddelbart. Mens det er ingen kur for bipolar lidelse, kan det behandles med riktig diagnose og riktig behandling (se Ressurser nedenfor).