Robotic kirurgi komplikasjoner

January 17

Robotic kirurgi komplikasjoner


Robotic kirurgi har vært å gjøre mye fremgang de siste årene. Det er nå robotsystemer som er i stand til å utføre hjerte, mage, gynekologisk, urologiske og ortopediske operasjoner. Som med en hvilken som helst ny medisinsk teknologi, er det viktig å forstå fordelene ved robot kirurgi, så vel som de mulige komplikasjoner som kan oppstå.

History of Robotic kirurgi

Robotic kirurgi ble først utført i 1986, da en PUMA robotarm ble brukt til å plassere en nål for en hjerne biopsi, mens du blir guidet av CT. Prostata kirurgi ble først utført av en robot i 1988, da Imperial College London utviklet PROBOT. ROBODOC ble utviklet i 1992, til nettopp mill femur å godta femoral implantat i total hofteprotesekirurgi. Den da Vinci Surgical System ble først brukt i 1997, og det har blitt brukt for hjerte-bypass, prostatektomi, egglederen gjenoppbygging og nyretransplantasjon.

fordeler

Robotic kirurgi har tillatt noen operasjoner som skal utføres med større presisjon, og gjennom mindre snitt. Roboter kan aktivere minimal invasiv kirurgi, på grunn av redusert behov for visuelle landemerker for å tilstrekkelig utføre operasjonen. Dette kan føre til redusert risiko for infeksjon og lavere blodtap. Robotic kirurgi kan også øke nøyaktigheten som operasjonen er utført. Dette kan redusere postoperative komplikasjoner, for eksempel behovet for revisjon kirurgi, og det kan også føre til kortere utvinning ganger og en mer vellykket operasjon.

Typer Komplikasjoner

For et større kirurgi, er det en risiko for et bredt spekter av mulige komplikasjoner. Robotic kirurgi ikke eliminere disse risikoene. I tillegg kan enkelte andre risikoer bli stilt. Kirurgi ganger kan økes, på grunn av behovet for å justere roboten ordentlig til pasienten, noe som fører til potensielt økt risiko for infeksjon. Noen systemer krever ekstra hjelp av feste roboten til pasienten, noe som kan føre til økt blodtap eller infeksjon. Robotic feil, mens sjeldne, kan forekomme, og kan kreve en omstart av systemet, eller forlate av robot delen av operasjonen i favør av tradisjonelle teknikker. Endelig kan lokale skader oppstå på grunn av eksponering for roboten, som kanskje ellers ikke skje ved hjelp av tradisjonelle verktøy og teknikker.

risiko

Vanligvis er det risiko for komplikasjoner som er involvert i robot kirurgi ikke er vesentlig større enn det som utgjøres av tradisjonell, åpen kirurgi. Kirurgiske systemer er ofte ikke godkjent for generell bruk uten å vise at de ikke utgjør mer signifikant risiko for en pasient. Nøye lesing over et informert samtykke avtalen kan gi en pasient en bedre forståelse av risikoene ved et bestemt type kirurgi og hvordan disse risikoene motvirkes av robotsystemet.

Future Outlook

Robotic kirurgi har vært på en markert økning de siste årene. Fordelene så langt ser ut til å være større enn kostnadene. Evnen til å utføre en operasjon mer presist, mens den er mindre invasiv, reduserer eventuelle komplikasjoner, og som mer forskning er gjort, vil satsene for komplikasjoner bli redusert fortsatt. For tiden er den mest betydningsfulle faktor inhibering bruk av roboter i kirurgi er deres kostnad.