Hvordan man skal håndtere en bipolar person

November 27

Bipolar lidelse, noen ganger referert til som manisk depresjon, er karakterisert ved ekstremt høye og lave stemninger. Folk lærer hvordan man skal håndtere en bipolar person ofte blir forvirret av den plutselige humørsvingninger, og kan føle ansvar for endringene eller på et tap hvordan man skal reagere. Ifølge forskere ved Mayo Clinic, er det vanligvis tegn på når en person med bipolar lidelse blir deprimert eller altfor begeistret.

Trinn 1

Lær advarselen tegn på en episode. Mayo Clinic leger råder familie og omsorgspersoner til å bli utdannet om personens individuelle triggere slik at de kan hjelpe pasienten å identifisere tegn på stress. Spør etter konsultasjoner med pasientens lege for å finne ut hva slags tegn å se etter, for eksempel en endring i appetitt, søvnforstyrrelser, rastløshet eller irritabilitet.

trinn 2

Oppmuntre personer med bipolar lidelse å fortsette å ta sine medisiner og delta i støttegrupper. Forskere ved Helpguide, en nonprofit informasjonsside, sier at milde oppmuntring og støtte er svært nyttig for mennesker med bipolar som vanligvis setter pris på bekymring.

trinn 3

Praksis tålmodighet. Det finnes ingen kur for bipolar lidelse, og når en person har blitt diagnostisert og begynner å ta medisiner, kan det ta litt tid for resultater å bli sett. Forbered deg på tilbakeslag og ser for fremgang i utvinningen, ikke perfeksjon.

Trinn 4

Etablere en angitt tid for daglige aktiviteter og holde seg til tidsplanene. Å ha måltider og ordliste på samme tid hver dag kan bidra til å redusere stress i familien og redusere triggere som kan sette av en bipolar person.

Trinn 5

Lag en plan for å håndtere vold eller forstyrrende atferd. Har nødnumre lett tilgjengelig og snakke med den personen når han er i en avslappet tilstand om hva slags forholdsregler du vil ta når det er nødvendig.

Trinn 6

Sett grenser for deg selv og holde seg til dem. Å vite at depresjon eller mani er ikke din feil kan hjelpe deg til å ta vare på dine egne behov. Leger ved Helpguide rapport som bipolar lidelse kan ta over familien og skaper stress på alle i familien hvis grenser om grensene for hva du vil gjøre og hvor mye lidelse du tar ikke er satt.

advarsler

  • Vit at du har begrensninger om hvor mye du kan styre utfallet av oppgangen. Du kan dele dine bekymringer med personen, men til syvende og sist er det opp til den personen å opprettholde sin egen medisinering og lære hvordan man skal håndtere humørsvingninger.

Tips

  • Finn en støttegruppe for andre som handler med bipolar i sine familier eller venner gjennom organisasjoner som National Alliance på psykisk helse (se Ressurser). Stresset av å leve med noen som er bipolar kan være overveldende hvis du ikke har noen å snakke med om dine egne følelser av skyld og angst.