Typer av Sklerodermi

May 21

Sklerodermi er betegnelsen på en gruppe kroniske, degenerative autoimmune sykdommer som forårsaker hardere hud og indre organer. Sklerodermi er klassifisert i to typer: lokalisert og systemisk.

lokalisert Morphea

Lokalisert sklerodermi påvirker huden, men ikke videre til organene. Morphea vises som en eller flere flekker av rødlig og betent hud, vanligvis på ryggen eller brystet.

generalisert Morphea

Generalisert morphea er mer alvorlig enn lokaliserte morphea, ifølge SRFCure.org. Denne typen sklerodermi resulterer i store flekker av mørk hud på ben, armer og overkropp, noe som kan resultere i arrdannelse.

lineær Sklerodermi

Lineær sklerodermi rammer vanligvis barn under 10 år og fremstår som tykke bånd av stram hud. Det kan påvirke bein og muskler, og kan forstyrre normal vekst av lemmer.

begrenset Systemisk

Limited systemisk sklerose kan påvirke ikke bare huden, men også organer i kroppen. Det kan føre til kroniske smerter, tap av mobilitet og av og til død.

diffuse Sklerodermi

Diffuse sklerodermi forårsaker indre betennelse og dets progresjon kan være rask, alvorlig og dødelig. Diffuse sklerodermi forårsaker også omfattende huden fibrose.

Sine sklerose

Sinus sklerose er en form for systemisk sklerose som ikke er åpenbare på huden, men bare påvirker de indre organer.