Typer av implanterbare defibrillatorer

May 31

Typer av implanterbare defibrillatorer


En defibrillator er en enhet som bruker elektrisk energi til å kontrollere juling av et hjerte. Når et hjerteslag er uregelmessig eller stopper, kan defibrillering brukes til å starte det riktig å slå igjen. De fleste er kjent med de eksterne defibrilleringselektrodene som brukes på en persons bryst. Men det finnes også typer defibrillatorer som kan bli implantert inn i pasienter for å bidra til å støtte helsen til deres hjerter.

Enkelt Chamber ICD

ICD er forkortelsen som refererer til hele denne klassen av enhet som kalles implanterbare cardioveter defibrillatorer. En ICD er et defibrillererer anordning som implanteres i brystet til en pasient. Enheten overvåker deretter hjerterytme av pasienten. Når de oppdager en hastighet som er høyere enn det de var programmert til å tolerere, levere de elektroniske pulser å prøve og stoppe takykardi. Hvis det mislykkes, utfører enheten defibrillering. Den første generasjon av disse enhetene bare utføres denne funksjon. Mer komplekse interne defibrillatorer ble senere utviklet. Senere enheter innarbeidet en kombinasjon pacemaker / ICD-funksjonen. En enkelt kammer inneholder et bly som føres inn i den høyre ventrikkel. Dette er den delen av hjertet som det vil gi elektrisk stimulans til Hvis et problem blir detektert.

Dual Chamber ICD

Den doble kammer ICD fungerer omtrent på samme måte som den eneste kammer ICD gjør, bortsett fra at ledningene er plassert i begge kamrene på den høyre side av hjertet. Med vedlegg til både atriet og ventrikkelen, kan enheten stimulere begge kamre etter behov. Anordningen gir energi til atrium først, deretter ventrikkelen, bevare den normale sekvens av et hjerteslag.

Bi-ventrikulær ICD

En Bi-Ventrikulært ICD vil også omfatte pacemaker funksjonalitet. I stedet for å ha to ledninger som er implantert i de to kammere på den ene side av hjertet, implantater denne modellen av ICD en ledning inn i både høyre og venstre ventrikkel. Hjerte resynkroniseringsbehandling deretter administreres av enheten, i en metode som kalles bi-ventrikkelpacing. Dette er en behandling som brukes når hjertet kommer ut av sync. Dette betyr ikke at hjertet har problemer med pumping, men heller at det er å ha problemer med å gjøre det i hvert kammer til riktig tid.