Hvordan holde fra Arrdannelse

April 10

Hvordan holde fra Arrdannelse


Kutt og skrubbsår er en del av hverdagen. De kan være forårsaket av alt fra ulykker på kjøkkenet for å ta kontakt med idrett, og mens de har en tendens til å være mindre skader, kan de likevel ha langsiktige bivirkninger. Den viktigste, og mest merkbare, av disse er arrdannelse. Hvis såret ikke er behandlet på riktig måte, kan det etterlate et skjemmende arr.

Bruksanvisning

1 Vask området rundt såret, børsting eventuelle partikler bort. Deretter vaske såret selv, er forsiktig med å sørge for at ingenting er igjen i området. Dette gjør healing og bidrar også til å hindre smitte.

2 Plasser vaselin på såret, er forsiktig med å dekke hele området. Dette hindrer skorpedannelse, noe som vil redusere sjansen for arrdannelse som en skorpe hindrer huden healing i normal høyde. En scabbed såret er også langt mer sannsynlig å tørke opp; mangel på fuktighet i huden forstyrrer videre den og gjør arrdannelse mer sannsynlig.

3 Dekk såret hvis du kommer til å gå ut i direkte sollys. Skjær en firkant av medisinsk gasbind som vil dekke såret og tape den på plass ved hjelp av en rull med kirurgisk tape. Dette bidrar ikke bare såret for å holde fuktig, men hindrer den fra å motta direkte sollys, noe som kan bremse healing. Selv etter at såret har grodd, for å dekke området med solkrem for å forhindre arrdannelse.