Stell av sternal Sår

May 26

Åpen hjertekirurgi krever et stort sterna snitt som du trenger for å ta vare på skikkelig under utvinning for å hindre smitte. En ren og steril såret vil gro raskere og gi deg mindre smerte og ubehag. Følg legens instruksjoner om sårpleie nøyaktig for å minimere risikoen for infeksjon og forsinket tilheling.

Fjerne gamle Dressing

Endre sår dressing hvis det viser blod eller så ofte som legen råder deg til å endre det. Vask hendene før du tar din dressing. Vask i varmt vann med en mild såpe og tørk dem godt. Forsiktig løsne tapen og trekk dressing av sternal såret. Hvis bandasjen fester seg til såret, våt den med varmt vann før du trekker den av. Plasser skitnet dressing i en plastpose og forsegle den før du kaster den bort for å hindre forurensning. Vask hendene grundig igjen etter fjerning av dressing.

Omsorg for Wound

Bruk en kompress fuktet med varmt vann og en mild såpe for å vaske såret. Rubbing såret kan føre til irritasjon, så forsiktig bearbeid gasbind på og rundt i rommet, fjerne noe blod og drenering. Ikke bruk peroxide, duftende såper eller alkohol på såret. tørke forsiktig snittet med en ren, tørr stykke steril kompress. Sett gasbind brikker i en plastpose før du kaster dem og vask hendene grundig etter rengjøring såret. Ikke satt noen salve eller lotion på såret med mindre å gjøre det av legen din. Påfør en ny dressing som instruert av legen. For sternale sår, vanligvis innebærer dette taping sterilt gasbind pads over snittet.

erkjenner Infeksjon

Det er viktig å være i stand til å gjenkjenne tegn på en sårinfeksjon, slik at du kan varsle legen din og få rask medisinsk behandling. Infeksjoner som går ubehandlet kan spre seg til andre områder og forårsake alvorlig sykdom og forsinket utvinning. Informer legen din eller legen med en gang hvis såret vises røde eller hovne. En rosa fargetone er normalt, men bør blekne med tiden. Hvis det rosa området rundt såret blir større, eller hvis området nær snittet føles varm når du berører den, kan det hende du har en infeksjon. Tykk, pus-lignende drenering og en feber på over 101,5 grader Fahrenheit er også mulige tegn på infeksjon som legen bør vurdere så snart som mulig.