Hvor lang tid tar det for en Poison Oak Utslett å helbrede?

March 24

Urushiol Oil

Kløe og skrape av giften eik er forårsaket av Urushiol olje, utskilles av både eik og dens fettere Poison Ivy og gift Sumac. Nesten alle er allergisk mot Urushiol olje; når det blir på huden, fører det til kløe, rødhet, hevelse og forferdelige blemmer. Skrape på en gift eik utslett bare gjør ting verre, fordi den sprer oljen videre over huden (inkludert fingrene - som betyr at det vil spre seg til noen lapp av hud du berører). Poison eik utslett tendens til å dukke opp i linjer, svarende til det stedet der du børstet mot anlegget. Det er derfor det er viktig å holde armer og ben dekkes ved flytting gjennom områder som inneholder giften eik, og å vaske alle klær du slitasje - med varmt vann og oppvaskmiddel - så snart som mulig.

healing periode

Den helbredende periode for giften eik varierer avhengig av omfanget av eksponering og eventuelle komplikasjoner som kan oppstå. I de fleste tilfeller, utslett begynner å vises i løpet av 48 timer. Det varer vanligvis fra en til to uker, men kan vare opp til tre uker eller lenger i noen tilfeller. Når utslettet er alvorlig, kan det spre seg videre etter et par dager. Noen mennesker tror at en slik spredning er forårsaket av væske oser fra popped blemmer, men det er sannsynligvis på grunn av sekundær eksponering fra riper eller lignende omstendigheter. Hvis utslettet varer lenger enn tre uker, og fortsatt er ikke healing, ta kontakt med en lege. Du bør også kontakte lege dersom du får feber, hvis blemmer sive pus i stedet for klar væske eller hvis utslettet påvirker sensitive deler av kroppen som øynene eller munnen.

behandlinger

Behandling av giften eik har betydning for hvor lenge utslett og kløe gå på. Målet er å kontrollere symptomene: Reduser trangen til å klø kløe og holde rødhet og hevelse fra å bli et problem før de har tid til å gro. De beste reseptfrie medisiner inkluderer kortikosteroid kremer (som hydrokortison), aloe vera gel, Calamine lotion eller noe med menthol som en ingrediens. De berolige huden og (i tilfelle av kortikosteroider) avhjelpe allergi direkte. I noen tilfeller kan muntlig antihistaminer være nyttig også. I de verste tilfellene kan skrape føre til en bakteriell infeksjon som krever antibiotika og en lege omsorg å riktig behandle. Du kan også ønske å få resept-styrke kortikosteroider dersom legen mener det er berettiget. Hvis utslettet er ikke så ille, kan du bruke hjemme rettsmidler som kalde omslag eller kolloidale havremel bad for å bidra til å redusere symptomene.