Hva er behandlingen for hodebunnen Betennelse?

August 1

Skalp betennelse kan indikere en allergisk reaksjon på en sjampo eller hår produkt, eller oppstå i forbindelse med psoriasis eller en bakteriell infeksjon. Symptomer på en betent hodebunn innbefatte rødhet, tetthet og tørrhet i hodebunnen, kløe, svie og sårhet. I alvorlige tilfeller, såre humper danner i hodebunnen. Noen alternativer for behandling omfatter bytte hårprodukter, alternative løsninger, medisinert sjampo og antibiotika piller.

Hårprodukter

Skalp irritasjon kan oppstå hvis huden din er følsom for visse kjemikalier i håret produktene du bruker. Sodium lauryl sulfate finnes i mange sjampo og strimler hodebunnen med olje for å produsere den squeaky ren følelse etter sjamponering. Resultatet er en tørr hodebunn, og over tid kan det føre til irritasjon og betennelse. Bytt til en sulfat-fri shampoo og redusere antall ganger du vasker håret. Shampoo håret annenhver dag eller hver tredje dag i stedet for hver dag.

medisinert Shampoo

Hvis hodebunnen betennelsen er forårsaket av psoriasis, kan en medisinert sjampo som T-Gel redusere symptomer. T-Gel inneholder steinkulltjære, en aktiv ingrediens for å behandle et kløende og irritert hodebunn. Sjampo som inneholder salisylsyre også hjelpe behandler hodebunnen betennelse. Medisinert sjampo kan finnes på de fleste stoff butikker, og retninger bør følges nøye for å riktig å redusere betennelse.

antibiotika

Hvis du lider av alvorlig irritasjon og medisinert sjampo er ikke å redusere smerte, kan legen forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen. Metotreksat virker ved å redusere frekvensen av hud celle reproduksjon og undertrykker betennelse. Bivirkninger av metotreksat inkluderer urolig mage, tretthet og kvalme. Ciklosporin er et annet medikament som brukes av leger til å behandle betennelse i huden, men kan føre til andre helseproblemer som høyt blodtrykk. Kontakt legen din hvis tilstanden forverres eller bivirkninger forårsake ubehag.

lysbehandling

Lysbehandling, også kjent som lysterapi, er en alternativ behandling som bruker ultrafiolett A og B stråler finnes i naturlig og kunstig lys. Naturlig sollys eksponering kan redusere betennelse ved å forsinke cellefornyelsen, ifølge Mayo Clinic. Soling bør være begrenset, som overeksponering kan føre til rynker og brenning og sette deg på et høyere risiko for å utvikle hudkreft. Gjentatte korte eksponeringer gir de beste resultatene, mens for mye soling kan øke betennelser. Snakk med din hudlege for å finne egnede eksponeringstider. Husk å bruke en fuktighetskrem med solfaktor på minst 15 til upåvirket huden.

naturlig rettsmidler

Fiskeolje kosttilskudd inneholder omega-3 fettsyrer, som kan redusere betennelse når de tas på en daglig basis. Ifølge Mayo Clinic, kan tre gram fiskeolje behandle huden din tilstand og også redusere risikoen for hjertesykdom. Aloe vera er også et naturlig middel som lindrer betennelse på grunn av aloe vera plantens helbredende egenskaper. Påfør en nikkel-størrelse mengde aloe krem ​​til hodebunnen to ganger daglig for å redusere symptomene. Ta et daglig tilskudd av vitamin E for å redusere symptomer; vitamin E er brukt i mange hår produkter og hud kremer som brukes til å behandle psoriasis. Ikke ta mer enn 400 IE vitamin E, som det finnes potensielle bivirkninger av for mye av tillegget. Mulige bivirkninger er tretthet, kvalme og hodepine.