Hvor lang tid tar Topimax Bo i blodet?

January 5

Topimax (Topiramat) er en anti-anfall medisiner som er foreskrevet for pasienter som lider av epilepsi. Det er også godkjent for behandling av migrene. Det er også foreskrevet off-label som en stemning stabilisator for behandling av bipolar lidelse. Det er også brukt på barn som en behandling for behandling av anfall lidelse Lennox-Gastaut syndrom. Det blir for tiden testet i studier for behandling av post-traumatisk stresslidelse.

Historie

I 1999 Topimax var den første andregenerasjons anti beslag medisiner for å bli godkjent av FDA for behandling av partielle anfall hos barn så unge som to år gammel. I 2001 ble det knyttet til 23 tilfeller av sekundær trangvinkelglaukom og alvorlig nærsynthet. I 2004 godkjente FDA Topimax for behandling av migrene. I 2007 Topimax viste lovende i behandling av alkoholisme.

Effekter av Topimax

Topimax absorberes raskt av kroppen kort tid etter at du svelger den. Stoffet virker ved å samhandle med signalstoffet GABA som styrer kommunikasjonen mellom hjernecellene. Topimax hjelper GABA til å redusere visse typer excitory nerveimpulser for å forebygge anfall og stabilisere humøret. Rundt 70 prosent av stoffet skilles ut i urinen.

Topimax Half-life

Halveringstiden av et medikament som angir hvor lang tid det tar før konsentrasjonen av legemiddel i plasma for å oppnå halvparten av sin opprinnelige konsentrasjon, med andre ord, hvor lang tid det tar før halvparten av den opprinnelige dosen som skal elimineres fra blodet . Halveringstiden av Topimax er 19-23 timer.

Bivirkninger

Du bør oppsøke lege umiddelbart hvis du bruker Topimax og opplever noen av følgende bivirkninger: depresjon, selvmordstanker, hyperaktivitet, irritabilitet, fiendtlighet eller angst. Andre mulige bivirkninger inkluderer nedsatt syn. Du bør også unngå å drikke alkohol da dette kan i bretten risikoen for anfall.

Kontra

Personer som har en kjent allergisk reaksjon på Topiramat bør ikke ta Topimax. Pasienter som lider av nyrestein eller er på en ketose diett (en diett som er lav på karbohydrater og høy i proteiner) bør ikke ta Topimax fordi det kan øke risikoen for nyrestein. Topimax bør heller ikke tas av alle som tar høye doser av vitamin C eller kalsiumtilskudd.