Medisinsk overvåking Laws

March 11

Medisinsk overvåking Laws


En medisinsk overvåkning påstand er aa søksmål anlagt av en saksøker som hevder fremtidige medisinske problemer. Medisinsk overvåking tilfeller har blitt arkivert i statlige og føderale domstoler for de siste 25 årene, ifølge et tidsskrift på Law.com. Ifølge The International Law Office, har domstolene lenge vært i konflikt i spørsmålet om medisinsk overvåking. En av de første anerkjente tilfeller av medisinsk overvåking var besluttet 1984 til fordel for saksøkerne. I Venner for alle barn, Inc. v. Lockheed Aircraft Corp, holdt retten at Lockheed var å sette opp et fond for å betale for diagnostiske prosedyrer saksøker kan kreve i fremtiden. Siden dette tilfellet, har over 40 medisinsk overvåking tilfeller blitt arkivert i USA. Fra og med 2010 er det fire case lover i forhold til siste tilstand rettsavgjørelser, som kan brukes som presedens i fremtiden.

Lowe v. Philip Morris USA, Inc.

I Oregon i 2008, en røyker arkivert en medisinsk overvåking søksmål mot Philip Morris, hevder deres uaktsomhet i å lage og selge sigaretter. Hun saksøkte dem for det potensialet som sine sigaretter kunne gi henne lungekreft i fremtiden. The Oregon Høyesterett hisset mot saksøker siterer en potensiell uaktsomhet er ikke det samme som en viss, begrunnet krav om uaktsomhet. Presedens satt her er at saksøkerne må bevise en gjeldende, fysisk sykdom eller helsetilstand.

Cole v. ASARCO, Inc.

Rettspraksis ble etablert i Oklahoma med Cole v. ASARCO, Inc. saksøker saksøkt for potensiell gruvedrift forurensning, men Federal District Court i Oklahoma avgjort at Oklahoma ikke ville anerkjenne medisinsk overvåking. Deres beslutning var basert på Oklahoma lov som krever saksøkerne å "demonstrere en eksisterende sykdom eller fysisk skade før de kan få dekket kostnadene for fremtidig medisinsk behandling som anses medisinsk nødvendig." Denne 2009 beslutningen videre etablert presedens satt av Oregon i 2008.

Miranda v. DaCruz

I Rhode Island, en domstol avgjort i 2009, avgjort at saksøker, Miranda, ikke kunne gjenopprette medisinsk overvåking skader. Påstandene om at et barns blyforgiftning ville føre ham fremtidige helseproblemer var utilstrekkelig. Retten uttalte at gutten viste ingen fysiske eller utviklingsmessige problemer.

Donovan v. Philip Morris USA, Inc.

Donovan v. Philip Morris USA, Inc. var en annen drakt arkivert av en røyker, men i dette tilfellet, hersket retten mot tiltalte og tildelt saksøker medisinsk overvåking skader. The Massachusetts Retten mente at fordi saksøker hadde medisinsk bevis for deteksjon tidlig kreft, effekter av sin eksponering for sigarettrøyk var en bevist økt risiko for lungekreft. Denne 2009 tilfelle sette en presedens som saksøkerne skal ha medisinsk og fysisk bevis for fremtidige forhold som de er filing drakten.