Hvordan man skal håndtere satt seg fast en finger

December 29

Fastkjørte finger er en skade på en finger felles grunn av overtrykk på leddet. Dette leddet er ofte referert til som den proksimale interfalangealledd skjøten. Fastkjørte finger er ganske vanlig i kule håndtering idretter som basketball og volleyball. Hvis venstre ubehandlet, kan fastkjørte finger føre til permanent skade.

Bruksanvisning

1 Husk hvordan skaden oppsto for å identifisere riktig type skade. Symptomene på en fastkjørt finger inkluderer sterke smerter i ledd, synlig deformitet, ømhet og hevelse på skadestedet. X-stråler kan være nødvendig for å kontrollere for sprekker eller dislokasjoner.

2 Prøv å tilbakestille en forstuet finger ved å trekke den. Imidlertid er det anbefalt at du bremse den skadde fingeren og få hjelp fra en profesjonell til å manipulere forvridning å unngå fremtidige komplikasjoner.

3 Hvil fingeren minst 1 til 2 uker. Om nødvendig, tape den skadde fingeren til en nærliggende tall for ekstra støtte.

4 Ta smertestillende medikamenter for å lindre smerte. Påfør sports kremer som inneholder smertestillende for å redusere hevelse og for å lindre smerte.

5 Vær tålmodig. De fleste skader av denne typen vil gro i løpet av kort tid. Hvis leddet er brukket eller leddbånd er også skadet, kirurgi kan være nødvendig, og helbredelsesprosessen kan ta opp til 6 måneder eller more.Possible langsiktige komplikasjoner omfatter kroniske boutonniere misdannelse, ustabilitet, svakhet og stivhet.