Hvordan bli kvitt dårlig ånde hos små barn

April 7

Hvordan bli kvitt dårlig ånde hos små barn


Nesten alle barn våkner opp med mindre enn friskt pust, men hvis pusten fortsatt lukter surt i løpet av dagen, kan det være et problem. Dårlig ånde hos voksne kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand, men hos barn er det vanligvis forårsaket av dårlig tannhygiene. Bakterier danner på matrester som er igjen i munnen etter å ha spist, og barn kan ikke gjøre en grundig jobb å bli kvitt disse partiklene. Hjelpe barnet til å utvikle sunne tannvaner vil ikke bare bli kvitt henne dårlig ånde, men holde tennene sterke og friske.

Bruksanvisning

1 La barnet plukke ut en tannbørste og tannkrem som han liker. Nyter smaken av hans tannkrem og har en børste med lyse farger eller en tegneseriefigur kan gjøre ham mer begeistret for å pusse tennene.

2 Føre tilsyn med barnet mens hun børster tennene. Hun bør børste minst to ganger om dagen, men oppmuntre henne til å børste etter hvert måltid er enda bedre. Demonstrere hvordan å børste alle sider av alle tennene, samt tungen og taket av munnen hennes. Pusse tennene selv om hun er førskolealder eller yngre.

3 Lær barnet hvordan å bruke tanntråd. Ethvert barn som tenner har vokst i nok til å være rørende hverandre bør tanntråd mellom tennene for å fjerne matrester som kan føre til dårlig ånde. Kjøp Floss picks for ham å bruke; disse vil være lettere for et lite barn å manøvrere enn en lang streng av tanntråd.

4 Oppmuntre henne til å drikke mer vann. Drikkevann kan vaske bort bakterier og matrester på tennene og hindre henne munn fra å bli tørr, noe som kan gi grobunn for bakterier å vokse.

5 Endre sin diett. Begrens mengden av løk og hvitløk han spiser, fordi disse matvarene kan fortsette å gjøre pusten lukt i flere timer etter han har spist dem. Gi ham en kopp yoghurt hver dag, fordi de aktive kulturer kan kutte ned på de stinkende sulfitt i munnen. Velg en lav-fett merkevare av yoghurt med lite sukker og inkludert vitamin D.

6 Ta henne til tannlegen for en tann rengjøring og checkup hvert halvår. Ta henne til tannlegen umiddelbart hvis pusten hennes ikke blir bedre eller hun klager over tann smerter. Tannlegen kan oppdage en infeksjon eller en annen tannlege problem som forårsaker pusten å lukte.

Hint

  • I noen tilfeller er dårlig ånde et tegn på tannråte, en bihulebetennelse eller allergi. Dersom barnets pust plutselig begynner å lukte ille og han har noen andre symptomer på et problem, som nysing, vond hals eller hoste, ta ham til hans barnelege.