Probiotika Brukte for Lichen sclerosis

June 1

Hvit, sprengning, kløende hud patcher er kjennemerket på en hudsykdom som heter lichen sclerosis. Bruke en aktuell steroid krem ​​til det berørte området har historisk vært en vanlig behandling for denne type hudirritasjon. Men det er mulig at en mer naturlig tilnærming kan bidra til denne lidelsen: Forskning viser at probiotika kan muligens forhindre lichen sclerosis.

Hva er Probiotics?

Probiotika er bakterier som er bra for kroppen din, som finnes i kosttilskudd eller matvarer som yoghurt, kefir, og litt soya drikke. Probiotiske betyr "for livet." Disse nyttige bakteriene hjelpe til med fordøyelsen og bidra til kampen mot skadelige bakterier som finnes i tarmen. Ifølge Corazon Ibarra, MD HMD, en lege av homeopatisk og Integrative Medicine i Reno, Nevada, probiotika bidra til å rense tarmer og gjenopprette deres evne til å absorbere og assimilere næringsstoffer, en prosess som kan bli hemmet ved tilstedeværelse av antibiotika i mat. Tatt i betraktning at det er 20 ganger flere bakterier enn celler i kroppen, er det viktig å holde de "gode" og "dårlige" bakterier i balanse. Probiotika styrke immunsystemet ved gunstig å balansere mikroorganismer i tarmen.

Hva er Lichen sclerosis?

Lichen sclerosis er en sykdom i huden som kan påvirke noen, men er mest vanlig hos kvinner. Det vises vanligvis på den ytre genitalia av kvinner, men det kan også utvikle seg på hodet av penis hos menn. Lichen sclerosis også kan sees på andre deler av kroppen, ofte bryst og overarmer. De tidlige symptomene er små hvite flekker. Disse områdene er uanselig, skinnende og glatt. Senere, flekkene blir større flekker og huden tynner og ser kruset. Huden rives lett og kan misfarge fra blødninger i huden.

Teorier / Spekulasjoner

Michael Picco, MD, en gastroenterologist med Mayo Clinic, sier det er oppmuntrende bevis på at probiotika kan bistå med generelle helse, inkludert behandling av diaré, forebygge og behandle infeksjoner som urinveiene og vaginal gjær infeksjoner, forkorte varigheten av tarminfeksjoner, og forebygge eksem hos barn. Han siterer en 2005 forskningsstudie i Sverige som fant at folk gitt Lactobacillus reuteri savnet mindre arbeid enn de som ikke fikk den probiotiske.

Potensielle

Dr. Ibarra sier at den eksakte årsaken til lichen sclerosis er ukjent. Årsaken kan være en sopp eller være bakteriell. Hun sier at dersom lichen sclerosis er forårsaket av en sopp, slik som Candida, probiotika er et mye sunnere valg av behandling enn en steroid krem. Faktisk er resultatene av noen kliniske forsøk viser at flere typer lactobacilli administreres enten oralt eller intravaginalt å stoppe kolonisering og infeksjon av soppen Candida albicans i vagina.

Konklusjon

Det offentlige har blitt stadig mer interessert i probiotika. Forskere må bekrefte effektiviteten av probiotika med videre og større studier, men de som fullførte så langt er lovende med hensyn til den generelle helsemessige fordeler av disse gunstige bakterier.