Perforerte Colon Symptomer

January 30

En perforasjon eller hull i tarmveggen er en umiddelbar medisinsk nødstilfelle. De vanligste årsakene er traume eller infeksjon; i noen tilfeller traumer kan føre til en infeksjon. Tykktarmen er en viktig del for å opprettholde væskebalansen i kroppen. Eventuelle symptomer assosiert med en perforert tykktarm bør tas svært alvorlig. Du bør søke legehjelp på en gang, som kirurgisk reparasjon er ofte nødvendig for å redde livet til noen med denne tilstanden.

Formålet med Colon

Det er faktisk to kolon, en stor tykktarmen fører til en liten tykktarmen. Jobben av den store tykktarmen er å absorbere vann og mineraler fra inge saken. Den lille tykktarmen gjør og kaster avfall for eliminering. Veggene i begge er laget av glatt muskulatur for å bevege materialet langs kanalen. Foringen er laget av selektivt permeable celler som tillater sikker substans som vann å passere, men hindre bakterier fra å trenge inn i kroppen

Infeksjon

Med visse tilstander som ulcerøs kolitt, er slimhinnen i tykktarmen erodert på steder, slik at bakterier for å infiltrere vevet. I ekstreme tilfeller kan bakteriene danner en lomme som abscesser og perforerer veggen. Dette resulterer i en åpen kanal for mikrobene i fordøyelseskanalen for å bevege seg inn i bukhulen.

Traume

Av og til en normal, sunn kolon er skadet, noe som resulterer i en perforering eller rive. Dette kan oppstå på mange måter fra en impaling skade der et fremmedlegeme beveger seg gjennom kroppen skaper et hull. Det kan også forekomme når magen knuses devitalizing vev skaper mange små perforeringer eller lekkasjer i bukhulen.

symptomer

En perforering av tarmen er livstruende, og kroppen din vet dette. Symptomene er alvorlige magesmerter, feber, kvalme og infeksjon. Det er vanligvis betydelige symptomer før en perforering skjønt. Magesmerter, kvalme, tap av appetitt og diaré er alle tegn bør du søke legehjelp.

Reparere

Dersom tarmveggen er bare svekket og ikke virkelig perforert, kan mange ganger medisiner og hvile reparere skaden. Dersom tarmveggen er perforert umiddelbar kirurgisk reparasjon er det eneste alternativet. Etter kirurgi, magetømming, spyling av bukhulen, kan være nødvendig. Kraftige antibiotika foreskrevet av en lege bør tas som anvist. Etter alle post-kirurgiske instruksjoner er viktig, da tarmveggen er fortsatt i en svekket tilstand.