Riktig kosthold for Ulcerøs kolitt

May 1

Ulcerøs kolitt er en kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD), karakterisert ved alvorlige magesmerter og diaré. Ulcerøs kolitt påvirker typisk kontinuerlige strekninger av den innerste foring av tykktarmen (colon) og rektum. Det er ikke ledig kur for ulcerøs kolitt, men eksisterende behandlinger kan redusere symptomene. Selv om det ikke er noen harde bevis på at maten du spiser forårsaker inflammatorisk tarmsykdom, det er dokumentert at spesifikke matvarer eller drikker kan forverre symptomene og utløse en oppblussing av tilstanden. Med riktig kosttilskudd ledelse, kan sykdommen selv gå inn i en langsiktig remisjon.

Individuell Plan Eating

Det er ingen enkel diett som gjør utslaget for alle IBD lider. Kostanbefalinger er individuelt tilpasset avhengig av spesifikk av din tilstand og den aktuelle delen av tarmen som er berørt. I tillegg er denne tilstanden ikke statisk. Det endrer seg over tid. Matvaner må reflektere disse endringene. Nøkkelen er å utvikle et sunt, godt balansert diett som eliminerer enkelte matvarer som systemet ikke kan tolerere.

Meieriprodukter

Mange IBD lider er laktoseintolerante. Dette betyr at kroppen din ikke er i stand til å fordøye laktose (melkesukker) i melkeprodukter. Hvis melkeprodukter utløse episoder av magesmerter, gass og diaré, kan du være laktoseintolerante. Prøv en over-the-counter enzymet produkt, for eksempel Lactaid, for å hjelpe systemet fordøye laktose. Hvis du fortsatt har problemer, må du kanskje å fullstendig eliminere meieriprodukter og få kalsium fra kosttilskudd.

Fiber

Mens fiberrike matvarer som ferske grønnsaker, frukt og helkorn er grunnlaget for et sunt kosthold for folk flest, kan fiber forårsake magesmerter, gass og diaré for IBD lider. Disse symptomene kan lindres ved rå frukt og grønnsaker er kokt, bakt eller dampet før konsum. Diskuter tillegg av en betydelig mengde fiber til kosthold med helsepersonell før implementering av denne endringen.

Diverse mat utløser

Ulcerøs kolitt pasienter vil oppleve forskjellige utløse mat. Det er viktig at du eliminere noen matvarer fra kosten din som forverrer dine individuelle symptomer. En rød tråd blant de fleste IBD lider er matvarer som skaper overflødig gass. Disse inkluderer kål, brokkoli, frukt og fruktjuice, popcorn, bønner, koffein, alkohol og kullsyreholdige drikker. Du kan finne det nyttig, spesielt når du først finne årsaken til dine fakkel-ups, å spise små, enkle måltider med ett eller to elementer. Dette vil gjøre det lettere å identifisere vanskelige mat utløser for ditt spesielle tilfelle.

Fluids

Det er spesielt viktig for pasienter med ulcerøs kolitt å holde seg hydrert som risikoen for diaré alltid finnes, spesielt i varmt vær, da ytterligere tap av vann og salt gjennom huden er høy. Hvis tilstrekkelig væskeinntak ikke opprettholdes, er nyrefunksjonen påvirket, og det er en økt risiko for å utvikle nyrestein. Det er best å drikke minst 1/2 oz. sunne væsker for hvert pund av kroppsvekt per dag. For eksempel, hvis du vekt 150 lbs., Bør du drikke minst 75 oz. per dag. Husk å nippe snarere enn Gulp drikkevarer. Overflødig luft, innføres i fordøyelsessystemet når gulping, forårsaker ubehag. Styr klar av alkohol og koffeinholdige drikker. Disse stimulere tarmen og kan forverre diaré. I tillegg, kullsyreholdige drikker produsere gass.

Nutritional Supplements

Diskuter tillegg av kosttilskudd til din velvære rutine med helsepersonell. I tillegg til å ha en begrenset diett, ulcerøs kolitt lider ofte ha problemer med å absorbere næringsstoffer. Vitamin og mineraltilskudd kan være nyttig i å forsyne de manglende næringsstoffer. Men gjør de ikke gi essensielle kalorier og proteiner og bør aldri fungere som en erstatning for et måltid.