Hvordan man skal håndtere Alzheimers

July 19

Alzheimers sykdom er en prosess der hjernevev stadig utarter, redusere hjernens funksjon over tid, noe som fører til hukommelsestap og noen psykiske funksjonshemninger. Det finnes ingen kur for Alzheimers sykdom, bare behandling som kan forbedre livskvaliteten for noen pasienter. Alzheimers sykdom er fysisk og mentalt drenering for både en Alzheimers pasienten så vel som hennes familie. Det er også svært vanskelig å ta på seg rollen som omsorgsperson på grunn av måten Alzheimers påvirker pasientens hukommelse.

Bruksanvisning

1 Det kan være veldig frustrerende når omsorg for noen som har Alzheimers. Alzheimers kan føre temperament problemstillinger innenfor en pasient. I tillegg lider noen ganger har hukommelsestap så alvorlige at de tilfeldig glemmer hvem du er og blir veldig redd, føler kjent med sine omgivelser. Forsker på Alzheimers sykdom og fullt ut forstå effekten det har vil ha stor nytte deg som familiemedlem eller omsorgsperson. Du vil ha en enklere tid å realisere hvorfor pasienten gjør visse ting eller handlinger bestemte måter. I sin tur vil du ha en mye lettere tid på å bestemme de riktige tiltak for å bedre situasjonen.

2 Bli med i en støttegruppe. Deltar på en "omsorg for Alzheimers" støttegruppen kan ha stor nytte de som arbeider med noen som lider av Alzheimers. Gruppen vil hjelpe deg med å redusere stress og gi deg en sjanse til å snakke og stille spørsmål. Gruppen kan også gi deg tips om hvordan man skal håndtere din kjære. Forskning en lokal støttegruppe for å delta. Alzheimers Association har også et nettsted som vil gi deg informasjon om lokale støttegrupper. Logg på www.alz.org for detaljer.

3 Tenk hjelp fra en profesjonell omsorgsperson. Det kan være veldig overveldende omsorg for noen med Alzheimers selv. Det er en fulltidsjobb, og hvis du ikke har familie eller venner til å hjelpe deg, er en profesjonell omsorgsperson noe du bør definitivt vurdere. Pass på at du ikke får over stresset ved å la deg selv å ha din egen tid til å slappe av. En omsorgsperson kan bidra til å bringe fred til ditt hjem og lære deg teknikker for å arbeide med din kjære.

4 Lag en rolig og stabil bomiljø. En stabil husholdning vil sterkt redusere forekomster av en Alzheimers pasienten uønsket atferd. Lag konsistens for pasienten og sette faste tider for måltider og aktiviteter. Det er best når en husholdning er ikke høyt og enkeltpersoner til stede ikke argumentere aggressivt.

5 Hjelp en Alzheimers pasient takle sykdommen sin. Det er selvsagt også meget vanskelig for en person med Alzheimers til å håndtere sykdommen. Det vil hjelpe dem til å leve sine liv til høyest mulig kvalitet hvis de ikke er konstant bekymret og stresset om hva sykdommen gjør med dem og de rundt dem. Den beste måten å hjelpe en pasient takle er å la dem uttrykke sine følelser ved å lytte til dem snakke. Dessuten er det viktig når de snakker til deg å innse at for det øyeblikket de er i en stabil tilstand. Dra nytte av disse øyeblikkene og uttrykke dem omsorg og kjærlighet for dem.