Slik gjenoppretter hjernen ernæring med Shakes

March 26

Blending opp en ernæringsmessig hjerne-mat shake er enkelt. De riktige næringsstoffer - proteiner, vitamin C, folsyre, fiskeolje og antioksidanter - aktiver hjernen din til å reparere celler, bidra til å forhindre utbruddet av visse typer nevrologiske lidelser og forbedre hukommelse og kognitive evner. Disse næringsstoffene er funnet i de aktuelle frukt og kosttilskudd.

Bruksanvisning

1 Legg 1/2 c. av unflavored protein pulver til en frukt shake. Protein ikke bare bygger muskler, det gir også aminosyrer som trengs for å reparere hjerneceller. Forskere ved Barnas National Medical Center har konkludert med at protein er sentral i utvikling av hjernen og kan oppveie humør og nevrologiske lidelser hos barn og voksne. Den daglige anbefalte proteinbehov er 1.6 til 1.7 g protein per kg kroppsvekt.

2 til DHA, eller dokosaheksaensyre, en omega-3 fettsyre, for å forbedre hjernefunksjonen og utvikling. DHA er en av de mest kraftfulle hjernen kosttilskudd på markedet, fordi det er den primære byggesteinen i hjernen så vel som netthinnen. En spiseskje av fisk eller lin-frø olje inneholder det daglige behovet for omega 3 fettsyrer som trengs. For å maskere smaken av fiskeolje i shake, bland det med næringsrik fruktene av din smak.

3 Nourish hjernen din med folsyre. I 2007 forskere fra Wageningen University i Nederland bestemt at deltakerne tar folsyre forbedret sin hukommelse og kognitive evner betydelig forsøkspersonene som var mangelfull i folsyre. Legg frukt høy i folsyre for å lage en hjerne mat shake; bananer, appelsiner og fersken. Yoghurt, som du kan legge til en shake for å forbedre smaken, inneholder også betydelige mengder av folsyre og vitamin B12.

4 Bland i frukt høy i beta-karoten og vitamin C, som for eksempel mango, papaya, jordbær og appelsiner. Disse fruktene gir også hjernen med naturlig sukker som støtter hjernens utvikling og funksjon.

5 innlemme bær i shakes. Bær er rike på antioksidanter, som er avgjørende for å reparere og beskytte hjernecellene mot skader. Antioksidanter kan bremse celleskader forårsaket av aldring og stress. Blåbær er spesielt høy i antioksidanter; spise en kopp og en halv av blåbær daglig kan bidra til å forbedre hukommelsen. Bland i kirsebær, bjørnebær og tyttebær, som alle er også rik på antioksidanter og er knyttet til hjernens cellevekst.