Hvorfor er Genetisk testing bra?

June 4

Genetisk testing har blitt et stadig rimelig og tilgjengelig måte å lære om vår ætt, helse og risiko for passerer langs genetiske forhold til barn, sammen med hundrevis av andre fakta om genetiske makeup.

Betydning

Gener inneholder kodingsinformasjon for alt vi arver fra våre foreldre og forfedre. Dette inkluderer informasjon om vårt utseende, personlighet, genetisk sykdomsrisiko, sykdomsbærerstatus og opphav.

effekter

Genetikk har endret måten vi ser på mange fagområder. Slektsforskning er en raskt voksende felt i stor grad påvirket av genetisk testing, noe som kan bidra til å avgjøre om hvor forfedrene kom fra.

betraktninger

Genetisk testing har vært spesielt gunstig for potensielle foreldre, som de kan teste for å se om de er bærer av noen genetiske sykdommer de kunne gi videre til sine barn.

fordeler

Genetisk testing kan forutsi om du er økt risiko for å arve visse genetiske sykdommer. Hvis du er økt risiko for en sykdom, kan du kontrollere miljømessige risikofaktorer og være klar over tidlige symptomer for å behandle sykdom så tidlig som mulig.

Advarsel

Mens genetisk testing har mange fordeler, vil du sannsynligvis ønsker å snakke med en genetisk rådgiveren før du får resultatene.