Fordeler og ulemper med tannlegen

June 2Gå til tannlegen kan være en negativ opplevelse for mange mennesker, til tross for de åpenbare helsemessige fordeler. Noen problemer er bare frykt som lett kan behandles, mens andre saker er mer konkret og kan være hindringer for å motta omsorg du trenger. Vanligvis konsekvensene av ikke å motta tannpleie er mer alvorlige enn de du møter ved å gå til tannlegen.

fordeler

Se din tannlege er en del god grunnleggende tannpleie, som også inkluderer børsting med en fluortannkrem, tanntråd og spise et sunt kosthold. Under eksamen, vil tannlegen rense tennene og undersøke tannkjøttet for betennelse, identifisere eventuelle tannråte og sjekk din munn for andre oral helseproblemer. Han kan også ta røntgenbilder av tennene. Regelmessige besøk vil ikke bare beskytte din tannhelse og finne problemer tidlig, vil det også bidra til din generelle helse.

helserisiko

Det har vært noen indikasjon på at risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag kan øke for omtrent en måned etter en invasiv dental prosedyre som en utvinning. Teorien er at bakterier fra en infeksjon kan komme inn i blodbanen og forårsake betennelse når fanget i blodårene. Risikoen er senket etter seks måneder. Men det er fortsatt ingen klar kobling, og leger anbefaler ikke å hoppe tannpleie på grunn av korrelasjon av hjerteinfarkt med tannarbeid.

kostnader

Kostnaden for tannpleie kan ofte være en negativ konsekvens. Mange mennesker ikke har dental forsikring og må betale av egen lomme, og selv når de har forsikring, kan det ikke dekker de totale kostnadene for dyrere prosedyrer som kjeveortopedi, kroner og rot kanalene. Heldigvis finnes det andre alternativer for å gjøre tannpleie rimeligere, som å ta fordel av reduserte kostnader ved dental skoler eller bruke kreditt programmer å betale saldoen ned månedlig. Videre ved å holde tritt med forebyggende tannpleie, som rengjøringer og fyllinger, kan du unngå dyrere prosedyrer senere når problemet blir verre.

Smerte

Smerte er en annen vanlig årsak til at folk unngår tannlegen. Tannleger har måter å gjøre deg mer komfortabel under prosedyrer, som lokalanestetika injiseres i kjeve eller lystgass levert gjennom en maske. For mer alvorlige prosedyrer, kan du være i stand til å bruke intravenøs eller generell anestesi. Disse har høyere helserisiko og krever at pasienten overvåkes i et sykehus, så tannleger pleier ikke å bruke dem for rutinemessige prosedyrer som fyllinger og rotfylling. Musikk, hypnose, akupunktur eller avslapping teknikker kan også bidra til å roe frykten om smerten ved tannbehandling.