Dagtid tenner sliping hos barn

February 18
Dagtid tenner sliping hos barn

Barn som skjærer tenner på dagtid har en tilstand som kalles bruxism som forårsaker knuger og sliping. Bruxism påvirker minst to av 10 barn, ifølge KidsHealth.org. Bruxism kan gjøre betydelig skade på ditt barns tenner og det fører til ubehag i kjevemusklene. Ta kontakt med ditt barns tannlege etter løsninger på tennene sliping.

Identifikasjon

Du hører ofte barnet sliping tennene som de beste tennene skyver fast mot bunnen tennene. Knuger er også vanlig, som er når et barn fast biter ned, men ikke glir tennene mot hverandre. Øre smerter, hodepine, kjevesmerter og ising i tennene er alle symptomer på bruxism. Det kan være vanskelig for barnet å åpne munnen bredt uten å oppleve ubehag, og musklene som kontrollerer kjeve bevegelser føles stram. Det kan virke som om barnet ditt er tyggegummi på grunn av sammentrekninger i kjeven muskelen. Skade er noen ganger til stede på tannemaljen, og barnet kan oppleve en klikkelyd når du åpner munnen på grunn av kjeveleddsykdom som utvikler seg fra bruxism.

Forårsake

Den nøyaktige mekanisk mekanisme som utløser bruxism er ukjent, men det ser ut til at stress ofte korrelerer med dagtid sliping. Selv barn kan oppleve stressfaktorer, som tester, samfunnsansvar, planlegger en pyjamasfest, død av et familiemedlem eller kjæledyr, eller håndtere foreldrenes skilsmisse. Det er mulig at feiljustert tenner også føre bruxism å skje. En ørebetennelse kan føre til sliping, men sliping kan også føre til en øre verke. Hvis barnet ditt er hyperaktiv eller tar medisiner for depresjon, disse faktorene øker risikoen for tennene sliping i løpet av dagen.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til barnets dagtid bruxism. Halvparten av barn med bruxism mellom 3 og 10 vil stoppe slipe tennene etter alder 13. Hvis barnet ditt er i midten av en stressende situasjon, snakke med ham om hvordan han føler seg, og komme opp med løsninger på problemer. Hvis du ikke klarer å hjelpe barnet ditt stress, gjøre en avtale med en mental helse terapeut. Læring avslapping teknikker kan hjelpe bruxism fra stress og angst. Har barnet ditt ta et varmt bad og lytte til beroligende musikk for å slappe av. Gi henne en rygg massasje mens hun hviler. Masserer nakke, skuldre og ansikt også lindrer spenninger i muskler innebærer i tennene sliping. Hvis ditt barns tenner er forskjøvet, gjøre en avtale med en tannlege. En tannlege kan vanligvis løse problemet innen få besøk. Påfør en ispose eller en varm komprimere til henne kjeven for å redusere smerter fra sliping.

Forebygging

Oppmuntre barnet til å slappe av kjeven ofte hele dagen. Barnet må øve avslappende kjeven for å skape bevissthet om sliping slik at han kan unlearn dagtid sliping. Dette vil hjelpe ham til å stoppe seg selv når sliping oppstår. Snakk med barnet ditt ofte om hva som skjer i livet hennes, slik at du kan hjelpe henne arbeid gjennom vanskelige situasjoner ved å foreslå løsninger før stresset bygger. Oppmuntre til fysisk aktivitet på de fleste dager i uken, og sikre at hun spiser et sunt kosthold. Sikre at barnet ditt går til tannlegen minst to ganger i året for en vanlig kontroll. Ikke la barnet til å drikke koffeinholdige drikker.