Bivirkninger av en Laktoseintoleranse Test

January 2
Bivirkninger av en Laktoseintoleranse Test

Laktose, den primære sukker i melk, som normalt fordøyer i tynntarmen ved hjelp av et enzym kalt laktase. Siden laktoseintolerante mennesker ikke produserer nok av laktase enzymet, kan kroppen ikke fordøye laktose skikkelig. Den ufordøyd mat går over i tykktarmen eller tykktarmen hvor bakterier bryte det ned, forårsaker symptomer som gass, oppblåsthet, magesmerter, kvalme og diaré. Hvis helsepersonell trenger for å utelukke andre tilstander som irritabel tarm syndrom, kan hun bestille en laktosetoleranse test.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse, en tilstand mer vanlig hos voksne av afrikansk-amerikanske, spanske, amerikanske indianere og asiatisk avstamning, oppstår ofte som følge av aldring, melder MayoClinic.com. Noen spedbarn har laktoseintoleranse som følge av en sjelden genetisk feil eller for tidlig fødsel. Laktose-intoleranse symptomer kan være mild til alvorlig og forekommer 30 minutter til 2 timer etter inntak av meieriprodukter. Behandlingen inkluderer å begrense eller unngå matvarer som inneholder laktose eller ta en laktase enzym medisiner når du spiser meieriprodukter.

Testing av eldre barn og voksne

To typer laktosetoleransetester måle kroppens reaksjon på å drikke en laktose-rik væske. Hydrogen-pustetest, den vanligste test for laktoseintoleranse og malabsorpsjon, innebærer å blåse inn en ballong-lignende beholder med regelmessige mellomrom etter drikking av laktose dose. En økning i hydrogen nivå demonstrerer øket gassproduksjon fordi dårlig absorbert laktose blir nådd tarmen. Mindre vanlig, kan blod-glukosetester måle kroppens evne til å fordøye og absorbere glukose dose.

Bivirkninger av Testing

Gastrointestinale symptomer, de vanligste bivirkningene av laktoseintoleranse testing, omfatter gass, oppblåsthet, magesmerter og diaré relatert til høydose laktose væske som brukes til blod og pusten tester. Den vanlige dose på 20 g til 25 g laktose overstiger det at de fleste pasienter konsumerer i løpet av en normal dag ved å drikke melk og spise andre meieriprodukter. Pasientene er mer sannsynlig å reagere på høy-laktose væske enn til de mindre mengder som normalt forbrukt i løpet av et måltid.

Expert Point

Testing med 25 g laktose forårsaker symptomer hos pasienter som ikke kan reagere på en lavere dose, sier Fiorenza Argnani, MD, i en rapport publisert i februar 2003 utgaven av "World Journal of Gastroenterology." Blant 65 pasienter som testet positivt etter en 25 g dose, gaseousness skjedde 36 ganger, magesmerter 34 ganger, flatulens 16 ganger og diaré forekom åtte ganger. Når retestet med 12,5 g laktose, den samme gruppen opplevde gaseousness tre ganger, magesmerter gang og luft i magen tre ganger. Siden behandling av laktoseintoleranse omfatter en restriktiv diett, tyder på at Argnani helsepersonell test pasienter med den lavere dose av laktose for å unngå falske positive resultater.

Testing av spedbarn og små barn

Den laktose dose brukes til blod og promilletester kan være farlig for spedbarn og små barn så klinikere bruke krakk-surhet test for disse aldersgruppene. Testen måler mengden av melkesyre i en avføringsprøve for å fastslå om ufordøyd laktose når tykktarmen. Ettersom prøven ikke innebære administrering av en dose av laktose, har ingen bivirkninger rapportert.