Vitaminer for isjiasnerven Pain

June 12
Vitaminer for isjiasnerven Pain

Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen din. Det stammer i korsryggen og går inn i nedre ekstremiteter gjennom det som er kjent som sciatic hakk. Din isjiasnerven er ansvarlig for gjennomføring sensorisk informasjon fra bena til hjernen og også sende motor informasjon til nedre ekstremiteter. Hoftenervene smerte kan være skarpe eller prikking. Vitamin B-6 og B-12 er særlig viktig for nerve helse og forebygging av hoftenervene smerte.

Isjiasnerven Pain

Du kan føle sciatic nerve smerte hvor som helst langs veien av isjiasnerven; men det er mest vanlig langs banen fra lav tilbake til rumpeballe og baksiden av låret og leggen. Det påvirker vanligvis bare ett ben. Smerten kan variere mye i intensitet og kan omfatte nummenhet eller muskelsvakhet. Hvis du også oppleve tap av blære eller tarm kontroll, kan det tyde på at du trenger øyeblikkelig hjelp; se en lege umiddelbart.

Vitamin B-12

Cellene som utgjør nervene - neurons-- er dekket i et myelin slire for beskyttelse. Myelinlaget er lik den dekker som beskytter elektriske ledninger. Vitamin B-12 spiller en viktig rolle i å opprettholde myelin skjede; Derfor, hvis du er mangelfull i B-12 kan du oppleve nerve degenerasjon, smerte og til slutt lammelser.

Kilder til B-12

Vitamin B-12 finnes naturlig i kjøttprodukter, egg, fisk og fjærkre. Du kan også få vitamin B-12 i forsterkede frokostblandinger eller som et supplement. Anbefalt daglig inntak av vitamin B-12 er 2,4 mg for voksne. Hvis du har en godt balansert kosthold, er neppe en mangel; Men de som følger et vegetarisk eller streng vegansk kosthold må spille nøye med kosten valg for å sikre at de får nok B-12.

vitamin B6

Vitamin B-6 spiller en viktig rolle i syntesen av nevrotransmitterne serotonin og noradrenalin. B-6 er også viktig for myelin formasjonen. Viktige kilder til vitamin B-6 inkluderer korn, belgfrukter, gulrøtter, spinat, erter, poteter, melk, ost, egg, fisk, lever og kjøtt.