Hvordan behandle en hals forstuing

February 9

Hvordan behandle en hals forstuing


Halsen er utsatt for forstuinger, fordi det er den minst beskyttede området av ryggsøylen med de fleste påkjenninger krevde det. Hvis du har skadet en muskel, sene eller ligament i nakken og har utelukket mer alvorlige tilstander som involverer ryggsøylen eller nerver, kan du behandle forstuing effektivt og sikkert leges helt i løpet av få dager.

Bruksanvisning

Inneholder Pain

1 Unn deg selv umiddelbart etter en forstuing for de beste resultatene.

2 Ta over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen å redusere betennelsen som forårsaker smerte.

3 Ice den skadde området for umiddelbar smertelindring og ekstra undertrykkelse av betennelse. Alternativ is bruk i 20 minutter på og 40 minutter av. En fleksibel gel pad gir god dekning på halsen.

4 Bruk en aktuell anti-inflammatorisk gel fra førstehjelp midtgangen på din dagligvarebutikk eller apotek for smertelindring til tider når en ispose er for tungvint.

Forhindre en reprise

5 Fortsett anti-inflammatorisk behandling i minst 3 dager etter skaden, for å forhindre tilbakefall.

6 Unn nakkesmerter ved å øke din bevegelighet i dette området. Få en bok som "strekker" og gjør dette daglig (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Forstuinger kan være forårsaket av plutselige keitete bevegelser, repetitive bevegelser eller overdreven belastning, for eksempel tunge løft.
  • Oppbevar gel pack i kjøleskapet for den mest komfortabel bruk. Det er kaldt nok til å jobbe, men ikke så kaldt det vil "brenne".
  • Legg et håndkle mellom huden og svært kalde kjøleelementer for beskyttelse. Du trenger ikke å gjøre dette hvis du bruker et kjøleskap-kjølt gel pack.
  • Hvis smertene er skyting eller sprer seg til et annet område, se en lege eller kiropraktor med en gang.
  • Dersom smertene vedvarer eller vokser seg sterkere etter et par dager, se en lege eller kiropraktor.
  • En hals forstuing kan være et tegn på andre helseproblemer. Hvis nakkesmerter oppstår på nytt, bør du oppsøke helsevesenet utøveren.
  • Ta alle medisiner som anvist.