Mold & Pusteproblemer

March 14

Mold & Pusteproblemer


Tilstedeværelsen av mugg er en kilde til luftveisproblemer for sikker, og det finnes måter å oppdage og fjerne mugg før det blir et problem. Mold er sett og luktet, fremstår som uklare flekker eller som misfargede eller slimete flekker. En sterk muggen lukt er et sikkert tegn, selv om formen ikke er synlig. Ekspertene vet ikke hvor mye eksponering er for mye, mens alle enige eksponering er ikke sunt.

puste~~POS=TRUNC problemer~~POS=HEADCOMP

Det er både synlige og ikke synlige effekter direkte knyttet til mold eksponering. Allergier og allergiske reaksjoner er vanlige som er astma. Irritasjon av øyne, nese, hals og tette bihuler og sinus hodepine er effekter som er identiske med forkjølelse. En rennende nese (rhinoré) og tungpustethet er to flere effekter som følge av eksponering for muggsporer. To alvorlige, men ikke synlige effektene er kronisk luftveisbetennelse og infeksjoner, noe som kan føre til arrdannelse og noen ganger alvorlig sykdom.

Alert for fare

En advarende note: Hver påfølgende eksponering for mugg for de som er allergisk vil føre til mer alvorlige symptomer enn de tidligere episodene. Unngåelse av mugg og muggsporer er spesielt viktig for de som er følsomme, og er faktisk gode råd for alle.

muggvekst

Mold krever fukt og en matkilde, for eksempel papp, tapet, fuktig klær eller filler og lignende elementer. Det er ikke så gode nyheten er, selv om formen ikke er aktivt vokser, de døde sporer forårsake de samme problemene som de levende sporer. Noen kilder oppmuntrende muggvekst er områder som tidligere har blitt oversvømmet, tak og avløp lekkasjer, og drenering problemer. Fuktig kjeller og gjennomgå mellomrom er svært vanlige områder for vekst. Hyppig damp fra matlaging og bad bruk, kondens, luftfuktere, dårlig ventilasjon og gamle klimaanlegg filtre er også vanlige områder der mugg trives.

Trinn til kontroll

Regelmessig bruk eksos fans på kjøkkenet og badet, og bruke mold-drapet renere på bad overflater som for eksempel dusjvegger, gardiner og fliser. Fjern eller aldri bruker teppe på badet - gulvfliser er det fornuftig valg. Bruk de aller beste kvalitet filtre i klimaanlegg og varmesystemet, dette er ikke et sted å lagre en dollar. Aldri sette bort våt fottøy og aldri sette våte eller fuktige klær i skuffer og skap. Enhver vannlekkasje bør repareres omgående eller ringe en profesjonell. Sist men ikke minst, ikke brenner veden som har mugg på barken i en vedovn eller peis.

Svekket immunsystem

Personer med mindre enn et sterkt immunforsvar bør være spesielt forsiktig fordi eksponering for mugg kan føre til alvorlige komplikasjoner som infeksjon. En person utvinne fra åpen kirurgi bør strengt unngå mugg og mugne steder som en fuktig kjeller eller gjennomgå plass. Folk i gjentatt kontakt med mold i et yrke skal bruke verneutstyr for huden og åndedrettsvern hvis berettiget.