Hva er behandlingen for trassig Psoriasis Vulgaris?

January 29

Psoriasis vulgaris er den medisinske termen for plakkpsoriasis, den vanligste typen av psoriasis. Dette er en kronisk inflammatorisk hud lidelse preget av tykke røde flekker som slår sølv og skjellete. Trassig psoriasis beskriver psoriasis som ikke svarer til de vanlige behandlinger.

vanlige behandlinger

Plakk psoriasis ofte er effektivt behandles med steroider, lysterapi, muntlige retinoider eller immunsuppressive legemidler som ciklosporin.

biologiske legemidler

Biologisk preparater viser lovende for behandling av gjenstridige psoriasis. De er også å foretrekke fremfor immunsuppressive legemidler, fordi biologiske målrette bare bestemte deler av immunsystemet.

Remicade

Den biologiske infliksimab (Remicade) er en tumor nekrose faktor (TNF) blocker vist seg å være effektiv ved behandling av plakkpsoriasis. En studie på infliksimab publisert i mai 2003 utgaven av Australasian Journal of Dermatology, for eksempel, fant "merket effekten" for behandling av gjenstridige plakkpsoriasis.

Relaterte Drugs

Andre TNF-hemmere brukes til å behandle gjenstridige psoriasis vulgaris inkludere etanercept (Enbrel) og adalimumab (Humira).

T-Cell-stopper

En annen type av biologiske, alefacept (Amevive), blokkerer aktivering av hvite blodceller som kalles T-celler, noe som bidrar til å redusere betennelse psoriasis.