Informasjon om Senior hodebunnen problemer

August 2

Informasjon om Senior hodebunnen problemer


Pensjonist oppleve endringer i håret og hodebunnen, og selv om noen er aldersrelatert og anses normalt, mens andre kan bli belastende og krever behandling.

aldrings~~POS=TRUNC

Genetikk bestemmer mye av hvordan en persons hodebunn og hår aldre, men de fleste mennesker opplever økt tørrhet, nedsatt elastisitet, mindre melatonin (gråning), endringer i tekstur (håret blir tynnere eller mer grov) som de gamle. De fleste er ansett som normalt, men noen kan bli problematisk.

seboreisk eksem

Seboreisk eksem er en vanlig inflammatorisk reaksjon som resulterer i hvite flak og oppstår når en aldrende persons synkende immunsystemet ikke klarer å holde soppvekst i hodebunnen under kontroll. Behandlingen innebærer vanligvis aktuelle behandlinger (via sjampo eller salve) av kortikosteroider, anti-fungals, og salisylsyre for å redusere skalering.

Postmenopausale hodebunn

Hormonelle endringer knyttet til overgangsalderen kan forårsake aldring kvinner å ha tørr, kløende hud og hvite, pulveraktig flak. Det kan også fremskynde hårtap skyldes skrape som kan skade hårsekken og svekke håret permanent. Aktuelle behandlinger som inneholder kortikosteroider er vanligvis foreskrevet.

kosmetiske behandlinger

Scalps og hår for seniorer kan lide skade og bli enda mer tørr, flassende, eller betent som følge av kosmetiske tiltak som farging av hår, perming det, eller overdreven bruk av varme styling verktøy som curlers og rettetang.

Forebygging / løsning

En sunn, aktiv livsstil kan bidra til å forsinke aldringsprosessen for hele kroppen, hår og hodebunn inkludert, noe som betyr mindre tørrhet, tynning, flassing, og andre problemer.