Røyking Mens gravid

January 16

Røyking Mens gravid


OB-GYN Robert Welch, leder av avdelingen for obstetrikk og gynekologi ved Providence Hospital i Southfield, sier Michigan, "Røyking sigaretter er trolig den fremste årsaken til uønskede utfall for babyer." Sigaretter inneholder mer enn 2500 kjemikalier som nikotin, cyanid og karbonmonoksid. Inntar disse kjemikaliene mens gravide ikke bare påvirke røyker; det kan ha alvorlige konsekvenser for fosteret også. Nikotin kutter oksygen til blodårene i kroppen din, inkludert de i navlestrengen, alvorlig tappe mengden oksygen fosteret får i mors liv.

Bivirkninger for Baby

Ifølge mars Dimes, hvis en kvinne røyker under svangerskapet, er hennes baby dobbelt så stor risiko for å bli født med lav fødselsvekt, noe som betyr at barnet er mindre enn 5 ½ lbs. ved fødsel. The March of Dimes rapporterer også at røyking øker sannsynligheten for tidlig fødsel, eller en fødsel på mindre enn 37 ukers svangerskap. Komplikasjoner som kan oppstå som følge av lav fødselsvekt og / eller for tidlig fødsel inkludere lærevansker, psykisk utviklingshemming, cerebral parese og død, ifølge March of Dimes. En studie publisert i juni 2003 utgaven av Pediatrics finner at babyer født av kvinner som røykte under svangerskapet kan også vise tilbaketrekning-type symptomer, mye som babyer født av mødre som brukte illegale rusmidler. Disse babyene er også opp til tre ganger større sannsynlighet for å dø på grunn av krybbedød enn barn født til røykere er, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Eldre barn født av kvinner som røykte under svangerskapet viser også en større sannsynlighet for forkjølelse og lungeproblemer som astma, ifølge American Lung Association.

Bivirkninger for mor

Alle røykere er i faresonen for å utvikle hjertesykdom, lungekreft og hjerneslag, men gravide kvinner også overfor andre risikoer. Røyking under svangerskapet setter kvinnen i fare for placenta problemer som placenta previa eller morkakeløsning. Begge forholdene føre til kraftige blødninger som setter livet til både mor og baby.

Statistikk

The March of Dimes melder at minst en av 10 gravide kvinner i USA røyk. Faktisk, US Public Health Service anslår at hvis alle gravide kvinner ville slutte å røyke, ville det være en 11 prosent reduksjon i antall dødfødsler og en 5 prosent reduksjon i dødsfall blant nyfødte.

Når å slutte

Risikoen forbundet med røyking under svangerskapet avhenger av mengden kvinnen røyker. Jo mer hun røyker, jo større risikofaktorer. Men American College of Fødselsleger og Gynekologer rapporterer at hvis en gravid kvinne gir opp sigaretter før slutten av sitt andre trimester (28 ukers svangerskap), risikoen ved å ha en lav fødselsvekt baby er det samme som en kvinne som aldri har røykt under svangerskap. Hvis en kvinne røyker når som helst fra måneden før svangerskapet til slutten av første trimester (13 ukers svangerskap), er det større risiko for å ha en baby med medfødte hjertefeil enn en kvinne som aldri røkt, ifølge en april 2008 artikkel i Pediatrics. Eksperter er enige om den beste tiden å slutte å røyke er før unnfangelsen. Men hvis det ikke er et alternativ, jo raskere kan du slutte, jo bedre er det for deg og for barnet ditt.

Hvordan Quit

Gravide kvinner kan dra nytte av de samme ressursene til å slutte å røyke som alle andre. Naturlige programmer, som Smokefree.gov og 1-800-QUIT-NOW, kan hjelpe deg på nettet. Eller du kan snakke med legen din for å finne ut om programmer i din kommune.