Bivirkninger av en TB Test

November 26

Lungetuberkulose, eller TB, er en bakteriell infeksjon i lungene som kan spres til andre deler av kroppen. Selv om de fleste tilfeller av tuberkulose kan behandles med antibiotika, er tidlig diagnose viktig for enklere utvinning. Den Mantoux hud test brukes til å finne ut om en person har tuberkulose.

Definisjon

Den Mantoux- hudtest omfatter å injisere en liten mengde av en væske som kalles renset protein-derivat (PPD), under huden på underarmen. Huden blir kontrollert for en reaksjon 48 til 72 timer senere for å bestemme om en person har vært utsatt for tuberkulose eller eventuelt har en aktiv tilfelle av sykdommen.

resultater

Et negativt hudtest resultat betyr at det ikke var noen reaksjon på PPD. Et positivt resultat indikeres vanligvis ved å måle nivået av hard hevelse på injeksjonsstedet. Hvis nivået av hard hevelse er høy nok, kan en annen hudtest gjøres, og en kiste X-ray vil bli tatt for å fastslå om TB er aktiv eller inaktiv.

Bivirkninger

En TB hudtest kan føre til mindre bivirkninger, inkludert hevelse, kløe eller ømhet på injeksjonsstedet. Disse effektene bør gå bort i løpet av en uke.

Mer alvorlige reaksjoner

I sjeldne tilfeller, for eksempel hos personer som er følsomme for PPD, kanskje mer alvorlige bivirkninger oppstår. Noen mennesker kan oppleve feber, hovne kjertler, utslett eller sår på huden ved testing nettstedet. Alvorlig rødhet og hevelse kan også forekomme, selv om slike reaksjoner er uvanlig.

TB hudtest vil ikke gjøre en person syk med tuberkulose.

Behandling

For noen som er diagnostisert med inaktive TB, vil en lege sannsynligvis anbefaler behandling med antibiotika i seks til ni måneder for å drepe bakterier. En person med aktiv tuberkulose blir behandlet med flere antibiotika samtidig. For vellykket behandling, er det viktig at pasienten tar alle medisiner foreskrevet.