Hvor å Feilfri Isolation Rom

July 5

Hvor å Feilfri Isolation Rom


Mange pasienter er innlagt på sykehus med svært smittsomme sykdommer som tuberkulose og MRSA-infeksjoner. De holdes isolert fra andre pasienter for å unngå spredning av smitte. Alle som går inn i en isolert rom er pålagt å ha fullført og passende verneutstyr til alle tider. Rommene rengjøres regelmessig mens pasientene er i dem, og deretter helt desinfiseres når de forlater. Det er viktig for smittevern at ingenting blir oversett under siste dekontaminering rengjøring av isolasjon rom. Du må grundig bli kjent med sykehusets dekontaminering prosedyrer før du forsøker å rengjøre en isolasjons rom.

Bruksanvisning

1 Bruk egnet personlig verneutstyr, blant annet isolasjon kappe, hansker, hode cover, sokker og maske. Din sykehus kan ha flere retningslinjer og direktiver som du trenger for å følge med hensyn til isolasjon utstyr som bruker en spesiell type maske eller respirator.

2 Fjern skitne sengetøy og sette dem inn i de spesielle forurensnings poser som brukes til dette formålet. Sjekk badet for brukte håndklær og sykehus kjoler og fjerne dem.

3 Kast ut papir og plast kopper i en egen dekontaminering bag. Kast ubrukte deler av toalettpapir ruller og bar såpe. Fjern eventuelle andre uavhentede elementer igjen bak. Kast engangs urinaler. Sjekk skap og skuffer og fjerne alle elementer.

4 Fortynn rengjøringsmidler ifølge sykehuset dekontaminering protokollen. Tørk av alle flater med godkjent desinfeksjonsmiddel. Inkluder bed rails og vegger. Fullstendig tørke madrasser på begge sider. Tørk puter. Tørk pasientens telefon- og TV-kontroller. Rengjør nattbordet, inkludert hyller og skuffer. Vask seng bord og besøksstoler. Vask alle andre hyller. Rengjør kleshengere og stang inne i skapet. Vask alle dørhåndtak og lysbrytere.

5 Vask alt utstyr som infusjonsstativ og skjermer. Tørk av elektriske ledninger.

6 Rengjør vasken bad og dusj ved hjelp av egnede desinfeksjonsmidler. Sørg for å vaske dusjen døren og håndtak. Tørk av speil og benkeplater.

7 Scrub blod og slim fra gulv før grundig vaske dem. Gå over gulvene igjen for en sluttrengjøring.

8 Inspiser rommet og gjennomgå rengjøring arbeidet du har gjort. Pass på at alle områder har blitt grundig renset og ren noe som tidligere ble utelatt.

9 Fjern isolasjon klær og kaste den i isolasjon bag for avhending. Åpne døren og fjerne isolasjon skilt og etiketter fra rommet. Varsle riktig personell at rommet er nå ren.