Alternativ til kirurgisk Kneprotese

March 4

Kneet synes å være en felles utsatt for problemer fra gikt til skade. Noen forhold kan også føre til legen anbefale kneprotesekirurgi. Alvorlig leddgikt av kneet, svulster, infeksjoner, fedme, dårlig blodgjennomstrømning og svake quadriceps er alle grunner for kneoperasjon. Operasjonen innebærer total fjerning av den eksisterende kneleddet og erstatning av den med en protese kne. Det finnes alternativer skjønt.

Problem med Replacement Surgery

Alle operasjoner kommer med risiko. Kneprotesekirurgi kan forårsake infeksjon, behovet for ytterligere operasjoner, skader på nerver og blodårer og blodpropp. På grunn av dette mange mennesker vil søke andre alternativer til kirurgi. Noen alternativer kan gjøres hjemme. Andre er gjort under oppsyn av en orthopedist. De kan være kombinasjoner av trenings, medisin, bukseseler og artroskopi. Deres effektivitet avhenger av tilstanden av kneet.

Trening

Regelmessig mosjon vil opprettholde muskelstyrke rundt kneet og felles utvalg av bevegelse. Dersom den dårlige kneet tilstand har blitt forårsaket av artritt, kan utøve redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Fokuset i oppgaven er på lav effekt og nonweight bærende aktiviteter som yoga, sykling eller vann øvelser. Trening kan også hjelpe personen ned i vekt, noe som vil redusere vekten på kneleddet og redusere belastningen på leddet.

Bukseseler

Kneet bukseseler kan overføre stress av kneet. Dette lindrer noe av smerten i kneet. Bukseseler pleier å være nyttig bare når kneet brusk ikke har helt degenerert. Dessuten kan bukseseler være ubehagelig å bære og irriterende for huden.

kosttilskudd

Glukosamin / kondroitin bidrar til å redusere betennelse og bevare brusk. Foruten å ta medisiner i tablettform, kan det også gis som en injeksjon direkte inn i kneet for å få fart lettelse. Det kan virke både som et antiinflammatorisk eller en felles smøremiddel.

medisiner

Anti-inflammatoriske midler som ibuprofen og naproksen kan lindre smerte i fugen ved å redusere svelling av området. Dette gjør det lettere å takle symptomene og lettere for kneet å flytte. Ibuprofen kan kjøpes over disk, mens mange andre vil kreve en resept fra lege. Ibuprofen bør prøves først. Hvis det fungerer, er det billigere å bruke og mindre sannsynlighet for å ha bivirkninger enn reseptbelagte medisiner.

artroskopi

Artroskopi er en minimal invasiv kirurgisk teknikk. Små kutt er gjort rundt kneet og en arthroscope er innsatt som gjør det mulig for legen å undersøke kneet fra innsiden av kroppen. Degenereres brusk kan trimmes og glattet å redusere betennelse. Gjenopprettingstiden fra artroskopi er bare fire til seks uker. Imidlertid tilbyr denne teknikken litt hjelp med avansert leddgikt der det er lite brusk å jobbe med.

Unispacer

En unispacer er et metallisk disken er satt inn i kneleddet. Det lindrer smerte ved å holde spenningen på sener og holde kneet riktig justert. Det krever ikke at kneet skal fjernes, og implantatet behøver ikke å bli sementert på plass.