Hvordan diagnostisere Rotator Cuff problemer

March 25

Hvordan diagnostisere Rotator Cuff problemer


Symptomene på rotator cuff problemer er lett gjenkjennelige. De omfatter kroniske smerter i skulder og problemer med å flytte den tilhørende arm. Legene bruker en rekke tester for å diagnostisere rotator cuff problemer og bestemme deres alvorlighetsgrad.

Bruksanvisning

1 Sjekk omfanget av bevegelse av skulderen. Legen din vil se om du kan flytte begge skuldrene på samme måte og se nøyaktig hvordan en av dem er sperret.

2 Se etter svakhet og smerter i skulder bevegelser. Legen din vil ha deg utføre en rekke forskjellige skulder øvelser og merk hvilke typer problemer du har. Disse testene er utformet for å finne ut om din rotator cuff blir klemt internt.

3 Ta en injeksjon av en mild smerte lettelse medisin. Dette injeksjon vil nøytralisere din smerte og hjelpe legen finne kilden til problemene dine.

4 Få en x-ray. Selv om denne testen ikke vil vise rotator cuff, det vil detalj noen beinproblemer struktur, som brudd eller dislokasjoner som kan være årsaken til problemene.

5 Ta en arthrogram. Dette er et spesielt fargestoff som lyser under en røntgen. Det kan hjelpe din lege se på senene i din bør og se om rotator cuff er revet.

6 Gå til en kirurg og har diagnostisk artroskopi gjort. Denne prosedyren innebærer et lite snitt på skulderen, der et lite kamera på en tube settes inn. Legene vil bruke kameraet til å se på innsiden av din bør og finne kilden til problemet.

7 Ha en ultralyd test. Denne testen bruker lydbølger for å se nærmere på skulderen din. Ultrasounds brukes sjelden å diagnostisere rotator cuff problemer, men legen din kan foreslå det som et alternativ til en diagnostisk artroskopi.

8 Bruk magnetisk resonans forestille (MRI) for å produsere et detaljert bilde av skulderen din. MR tester blir stadig mer populært for diagnostisering skulderproblemer. Disse testene er rask og smertefri og kan oppdage små rifter i rotator cuff.

Hint

  • Diagnostisk artroskopi må være planlagt på forhånd fordi du trenger generelle eller lokalanestetika under prosedyren. Denne metoden er ofte den siste utvei hvis alle andre diagnostiske metoder har vært mislykket.
  • Snakk med legen din om eventuelle problemer du måtte ha for hans diagnostiske prosedyrer. For eksempel, hvis du ikke ønsker å ha snitt for en artroskopi test, kan legen være i stand til å sette deg opp med en MR avtale eller en ultralyd test.