B-vitaminer for Nummenhet & amp; prikking

November 9
B-vitaminer for Nummenhet & amp; prikking

Hjernen og ryggmargen utgjør sentralnervesystemet, og de jobber i tandem for å videresende meldinger i hele kroppen din til å kontrollere dine muskler og organer. B-vitaminer er viktig for helsen til sentralnervesystemet, og nummenhet eller prikking kan indikere en mangel på ett eller flere av disse viktige næringsstoffene. B-vitaminer er vanligvis finnes i animalske kilder, så hvis du mangler kjøtt, fjørfe og sjømat i kostholdet ditt, snakke med legen din om å supplere med et B-vitamin kompleks å unngå nummenhet og prikking.

Vitamin B-12

Du er avhengig av vitamin B-12, eller cobalamin, for å produsere nerver. Den anbefalte kosten godtgjørelse for en voksen er 2,4 mikrogram, som du må få gjennom mat eller kosttilskudd. Mangel på B-12 i kosten eller manglende evne til tilstrekkelig absorbere det fører til en mangel, symptomer som kan inkludere nummenhet og prikking i hender, ben og føtter. Dette kan forsterke over tid.

Vitamin B-1

A vitamin B-1, eller tiamin, kan resultere i mangel fotsopp, en sykdom som påvirker de sentrale og perifere nervesystemer. Beriberi er preget av svie, smerter og nummenhet i armer og ben på grunn av nerve degenerasjon. En tiamin mangel er utbredt i utviklingsland, og kan påvirke de som forbruker en høy karbohydrat diett. Den mangel kan også forekomme blant de med anoreksi, fedmekirurgi pasienter og personer med malabsorpsjon problemer. I USA, er det oftest funnet hos alkoholikere. Voksne hanner og hunner trenge 1,2 mg og 1,1 mg, henholdsvis, av vitamin B-1 daglig.

Vitamin B-3

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag statene et vitamin B-3, eller niacin, kan mangel forårsake perifer neuropati. Med denne tilstanden, er dine perifere nerver skadet, forstyrrer sensorisk informasjon som overføres fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen din. Nerveskader fører til midlertidig nummenhet og kribling. RDA for voksne menn og kvinner er 16 mikrogram og 14 mikrogram, henholdsvis. Du kan enkelt oppfylle dette kravet gjennom kosthold og mangel er ikke vanlig i USA.

Vitamin B-6

En mangel på mange B-vitaminer resulterer i nummenhet og kribling, men ta for mye vitamin B-6 kan også produsere disse symptomene. Ifølge Dr. Bruce Bistrian av Beth Israel Deaconess Medical Center, store mengder av B-6 forandre nervene bærer informasjon til hjernen, forårsaker en kriblende følelse. Voksne 19 til 50 år bør få 1,3 milligram av vitamin B-6 om dagen. Etter 50 år, stiger anbefalingen til 1,7 milligram per dag for menn og 1,5 milligram per dag for kvinner. Den øvre grensen er satt til 100 milligram daglig. Heldigvis symptomene vanligvis forsvinne etter avtagende din B-6 inntak, men det kan ta flere måneder.