Narkotika for Lymes sykdom

November 12

Lyme sykdom er en sykdom som overføres gjennom bitt av hjort flått. Fordi Lyme sykdom har potensial til å forårsake leddbetennelse, nerveskader og nedsatt hukommelse når venstre ubehandlet, leger reagere raskt på tilfeller av Lyme sykdom ved forskrivning narkotika.

Behandling

Leger vanligvis foreskrive antibiotika medisiner for å drepe Borrelia burgdorferi bakterien som forårsaker Lyme sykdom.

Typer medisiner

I de fleste tilfeller, orale antibiotika som doksycyklin, amoxicillin og cefuroxim anvendes for behandling. Hvis infeksjonen er avansert, kan leger velge intravenøs antibiotika administreres i et sykehus.

Tidsramme

Oral antibiotika brukes vanligvis for 14 til 21 dager til å behandle Lyme sykdom, mens intravenøs kurs av antibiotika vanligvis vare fra 14 til 27 dager, ifølge Mayo Clinic.

risiko

Den mest betydelig risiko forbundet med oral antibiotika er kolitt eller betennelse i tykktarmen, noe som resulterer i alvorlig diaré. Intravenøs antibiotika som brukes for Lyme sykdom kan føre til redusert antall hvite blodlegemer og gallestein i tillegg til diaré, rapporterer Mayo Clinic.

Advarsel

Noen alternative leger anbefale injeksjoner av bismacine, som inneholder en stor mengde av metallet vismut, for behandling av Lyme-sykdom. Det amerikanske Food and Drug Administration advarer om at bismacine er sannsynlig utrygt for folk flest, og utgjør en risiko for nyresvikt og dysfunksjon av det kardiovaskulære systemet.