Er søvnmønster av tenåringer annerledes enn barn?

October 5
Er søvnmønster av tenåringer annerledes enn barn?

Enhver forelder til tenåringer er kjent med vanskelighetene med å få en tenåring opp på en skole morgen og tendensen til å sove lenge i helgene. Teen søvnmønster, men har en basis i biologi som sammenfaller med en travel tid av livet. Skole, sosiale aktiviteter, sport og deltidsjobber kan alle gjøre krav på en tenåringens tid som begrenser muligheten til å få en god natts søvn. Barn som er yngre enn tenåringer har ulike søvnmønster.

Hormoner og søvnmønster

Søvnmønster er styrt av hormoner, ifølge National Association of skolepsykologer. To i særdeleshet - melatonin og kortisol - samhandle for å påvirke søvn-våkne syklus av alle mennesker. Melatonin er hormonet som utløser søvn. Tenåringer har en tendens til å skille ut melatonin senere på kvelden enn yngre barn eller voksne, noe som gjør dem mer sannsynlig å ha problemer med å få sove tidlig. Melatonin sekresjon faller nær daggry som kortisol sekresjon stiger, signaliserer behovet for å våkne opp.

Lengde på Sleep

Søvnmønster endres etter hvert som barnet vokser, ifølge National Association of School Psykologer. Spedbarn vanligvis sove i lange perioder - nyfødte sove nesten hele dagen og natten, våkner først og fremst for å spise. Som barnet blir eldre, er et typisk søvn mønster ca 13 timer i døgnet, som er brutt opp mellom nattesøvn og en eller flere dagtid naps. En fire år gammelt barn er sannsynlig å sove ca 10 til 12 timer i døgnet med en dagtid lur. De fleste skolebarn sover ca 10 timer hver natt. Tenåringer vil vanligvis sove ca 8 1/2 til 9 timer i natt, ifølge Kidshealth, hvis det ikke er noen ytre påvirkninger som for eksempel skole.

Søvnmangel

Med puberteten, endrer ungdommens interne klokke. Tenåringer har tydelig ulike søvnmønster enn voksne eller yngre barn. Den biologiske klokke - også kalt en døgnrytme - skift fremover. Tenåringer får ikke trøtt til senere på kvelden, og hvis de skulle sove så lenge kroppen har lyst til, ville de få om lag ni eller flere timer med søvn hver natt, ifølge National Sleep Foundation. Skolestart tider, men mener at tenåringer er vanligvis opp tidligere enn kroppens ønsket våkne tid, og dette kan føre til kronisk søvnmangel. Tenåringer har også en tendens til å sove mindre i løpet av skoleuken og sove lenge i helgene.

REM søvn

Søvnmønster ofte endres over levetiden. I tillegg til den mengden av tid brukt sover, typen eller søvnen varierer. Raske øyebevegelser, eller REM, søvn er når drømmene oppstår. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag sier at REM søvn synes å være viktig for hjernens utvikling som det stimulerer de områdene i hjernen som er assosiert med læring. Omtrent halvparten av en nyfødt søvn tid er REM søvn. Som barn blir eldre, reduseres gradvis REM søvn før det er ca 90 minutter per natt i midteens.